diumenge, 11 de novembre de 2018

Vasets de formatge amb gerds i crumble

Aquest  mes la revista cuina ens proposa 10 idees per fer postres. Aquí en teniu una, boníssima. El contrast de l'àcid dels gerds amb la suavitat de la crema de formatge és deliciosa. La propera vegada però faré un canvi, no afegiré la pectina a la confitura de gerds, pel meu gust ha quedat massa quallada. Si no hi afegiu el crumble, pot ser unes postre per a celíacs.


Ingredients (4 vasets grossos):

Confitura de gerds:

200g de gerds
45g de sucre
10g de sucre llustre
Un raig de suc de llimona
3g de pectina (si voleu que quedi amb textura gelatinosa)

Mousse de formatge

170g de crema de formatge
85g de llet
1 rovell d'ou
60g de sucre
4g de gelatina en fulls
170g de nata semimuntada

Crumble de vainilla

30g de mantega
30g d'ametlla torrada en pols
30g de farina
30g de sucre monè
Un polsim de crema de vainilla o grans de vainilla

Preparació:

Per preparar la confitura:
Poseu un cassó al foc amb el sucre, escalfeu-ho.















Passeu-ho per la batedora. Barregeu-ho amb el sucre llustre i si voleu afegir pectina, amb la pectina.





Barregeu-ho tot i coeu 2 minuts més. Aparteu del foc i deixeu temperar. Un cop temperat, repartiu la confitura dins dels vasets de servir.
Mousse de formatge:
Poseu les fulles de gelatina en remull en aigua freda.
Poseu en un cassó la llet, la crema de formatge, el rovell  i el sucre.

Remeneu i escalfeu fins a 85º. Afegiu-hi les fulles de gelatina.








Quan es refredi fins a 35º afegiu la nata semimuntada.


Poseu la crema de formatge sobre la confitura de gerds. Deixeu-ho a la nevera.
Crumble de vainilla:
Poseu en un bol la mantega a daus, la farina d'ametlla, el sucre, la farina i la vainilla.

Remeneu-ho formant una mena de sorra.

Coeu-ho al forn a 160º
fins que estigui torrat.







Deixeu refredar el crumble. Al moment de servir poseu una mica de crumble per sobre de la crema de formatge. Gaudiu-ne molt!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada