dissabte, 3 de novembre del 2018

Panellets Recepta Marc Ribas; amb moniato

Una mica tard.. però a Girona són fires i els panellets s'allarguen durant totes les setmanes de festa. Així que avui m'he posat a fer aquests deliciosos i calòrics panellets. Aquest cop he afegit a la massa de massapà moniato. Crec que els faré sempre així. Us poso les mides per fer-los només de pinyons. Si en voleu fer com jo d'altres fruits secs o gustos, no compreu tants pinyons.


Ingredients:

600g de pinyons
500g de farina d'ametlla
500g de sucre
100g de moniato cuit
3 ous

Preparació:

Una de les coses que fa que els panellets quedin bons i no notem els granets de sucre, és el repòs. El
dia abans de coure'ls, posem la farina d'ametlla, les clares d'ous, el sucre i el moniato en un bol o al bol de la pastadora. Ho barregem a mà o a baixa velocitat, el temps just que necessiti la massa per homogeneïtzar-se. Quan tingueu la massa preparada, poseu-la en un bol, tapeu-la amb film i poseu-la a la nevera fins l'endemà. Guardem els rovells a la nevera també filmats.


L'endemà, anem fent boles amb la massa. Deixatem els rovells. Posem els pinyons en un bol. Passem les boles pels rovells, els posem al bol amb els pinyons, els premem amb les mans fins que quedi ben coberts pels pinyons. Els anem col·locant en una plata per anar al forn.


Preescalfem el forn a 220 º. Pintem els pinyons amb una mica de rovell. Quan tinguem una plata preparada, posem els panellets al forn, posició 2.


Els deixem coure uns 10-15 minuts, dependrà de la mida dels panellets. Han de quedar els pinyons dauradets.





Deixeu-los refredar una  mica i... a gaudir-ne!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada