diumenge, 25 de novembre del 2018

Tortell de cabell d'àngel

Avui per dinar menjarem unes postres ben tradicionals, d'aquelles de les pastisseries de tota la vida. Ja veureu que no té gaire secret si comprem la pasta de full i el cabell d'àngel ja preparat. Prepareu-ho a casa en un plis-plast i quedarà un dinar ben arrodonit!!!


Ingredients (6 persones):

1 làmina i mitja de pasta de full
1 ou
400 g de cabell d'àngel
Sucre llustre (per decorar)

Preparació:

Abans de començar preescalfeu el forn a 190 °. Esteneu les fulles de pasta de full, una al costat de l'altre i amb una mica d'aigua enganxeu les dues fulles (pel costat més estret).
Situeu el cabell d'àngel una mica per sota de la meitat de la làmina de pasta de full. 


Ara pinteu amb ou o aigua la part del davant i del darrere del cabell d'àngel, és a dir la massa que us ha quedat sense farcit. Aproximeu la part de la pasta més distal (més allunyada) a la part proximal (la que teniu més a prop). D'aquesta manera, us ha de quedar el farcit cobert i intenteu que coincideixin els extrems de la pasta de full. Heu fet un plegament de darrere a davant.


En aquest moment, aixecant una mica la pasta i donant-li una forma arrodonida, aproximeu els dos caps de la pasta i poseu un dins l'altre. Per afavorir que s'enganxin, poseu-hi una mica d'aigua a la pasta.


Un cop unides les cues i format un cercle, veureu que a la part de baix ens ha quedat el farcit i sobre molta pasta de full a la part superior. Ara heu de doblegar la pasta de full sobrant cap a l'exterior, veureu que recobreix el farcit.
Pinteu-ho amb ou i introduïu-ho dins el forn calent. Deixeu-ho coure una mitja hora a 190°. Un cop
fred el podeu decorar amb una mica de sucre llustre. Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada