diumenge, 8 de desembre de 2019

Pastís enreixat de poma

Quan arriba la fred, aquests pastissos de poma una mica tebis venen molt de gust. Aprofiteu les nostres excel·lents pomes golden de Girona.



 

 

 











 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredients (8-10 persones):

Massa:

250g de farina
1 cullerada de sucre
1 culleradeta de sal
330g de mantega 
110g d'aigua  
1 culleradeta de suc de llimona
Uns glaçons

Farcit:

1 Kg de pomes golden
1/2 tassa de sucre morè
Un polsim de sal
1 culleradeta de canyella
20g de mantega
1 cullerada de farina 
1 ou per pintar
50ml de nata líquida

Preparació:

Comenceu fent la massa. En un bol poseu aigua i els glaçons per tal que l'aigua estigui ben freda. Poseu la farina en una batedora i afegiu-hi la mantega ben freda tallada a dauets, el sucre i la sal. 


Engegueu i pareu la batedora de forma ràpida unes quantes vegades (a tocs). Han de formar-se grumolls. Mesurar 110g d'aigua i afegir-la a la farina i mantega. Donar uns cops més amb la batedora, cal evitar que es formi una massa homogènia. Prepareu paper film i aboqueu-hi la massa. 

 
Formeu una bola i 
embolcalleu-la amb 
el mateix paper film. 
Deixeu-la refredar a la 
nevera mínim 1/2 hora. 

Mentretant prepareu el farcit. Peleu les pomes i traieu-hi el cor. Talleu-les a llesques fines 

 
 
i poseu-les a coure en una paella
juntament amb la mantega, 
el sucre morè, la farina, la sal 
i la canyella.



 



Deixeu coure les pomes a foc mig fins que estiguin toves i la salsa s'hagi espessit. Un cop fora del foc, afegiu-hi la nata. Cal refredar la massa i el farcit abans de muntar el pastís. 



Quan tingueu la massa freda, talleu-la per la meitat. Estireu la meitat de la massa i talleu làmines. 

Sobre un paper sulfurat, dipositeu les làmines i aneu fent l'entramat, passant les làmines unes per sota les altres de forma alternativa. Quan el tingueu fet, poseu-lo a la nevera per tal que agafi cos. Deixeu-lo 15 minuts a la nevera. 


Munteu el pastís. Preescalfeu el forn a 180º. Agafeu l'altre meitat de la massa i estireu-la. Folreu amb la massa un motllo desmuntable baix de 22 cm de diàmetre. Poseu sobre la massa les pomes cuites. 


Situeu a sobre, l'enreixat que havíeu preparat i pinteu-lo amb ou batut. 

 













Introduïu el pastís dins el forn i deixeu-lo coure entre 45 minuts i 1 hora. Veureu que està cuit quan l'enreixat quedi daurat i la massa de la base també. 


Podeu menjar el pastís tebi o fred i el podeu acompanyar d'una mica de nata.





2 comentaris: