Ingredients (8-10 persones):
Massa:
250 g de farina
1 culleradeta de sal
330 g de mantega
110 g d'aigua
1 culleradeta de suc de llimona
Uns glaçons
Farcit:
1 kg de pomes golden
1/2 tassa de sucre morè
Un polsim de sal
1 culleradeta de canyella
20 g de mantega
1 cullerada de farina
1 ou per pintar
50 ml de nata líquida
Preparació:
Comenceu fent la massa. En un bol poseu
aigua i els glaçons per tal que l'aigua estigui ben freda. Poseu la
farina en una batedora i afegiu-hi la mantega ben freda tallada a
dauets, el sucre i la sal.
Engegueu i pareu la batedora de forma
ràpida unes quantes vegades (a tocs). Han de formar-se grumolls.
Mesurar 110 g d'aigua i afegir-la a la farina i mantega. Donar uns
cops més amb la batedora, cal evitar que es formi una massa
homogènia. Prepareu paper film i aboqueu-hi la massa.
Formeu una
bola i
embolcalleu-la amb
el mateix paper film.
Deixeu-la refredar a
la
nevera mínim 1/2 hora.
Mentrestant prepareu el farcit. Peleu
les pomes i traieu-hi el cor. Talleu-les a llesques fines
i poseu-les
a coure en una paella
juntament amb la mantega,
el sucre morè, la
farina, la sal
i la canyella.
Deixeu coure les pomes a foc mitjà fins
que estiguin toves i la salsa s'hagi espessit. Un cop fora del foc,
afegiu-hi la nata. Cal refredar la massa i el farcit abans de muntar
el pastís.
Quan tingueu la massa freda, talleu-la
per la meitat. Estireu la meitat de la massa i talleu làmines.
Sobre
un paper sulfurat, dipositeu les làmines i aneu fent l'entramat,
passant les làmines unes per sota les altres de forma alternativa.
Quan el tingueu fet, poseu-lo a la nevera per tal que agafi cos.
Deixeu-lo 15 minuts a la nevera.
Munteu el pastís. Preescalfeu el forn
a 180°. Agafeu l'altra meitat de la massa i estireu-la. Folreu amb
la massa un motlle desmuntable baix de 22 cm de diàmetre. Poseu
sobre la massa les pomes cuites.
Situeu a sobre, l'enreixat que
havíeu preparat i pinteu-lo amb ou batut.
Introduïu el pastís dins
el forn i deixeu-lo coure entre 45 minuts i 1 hora. Veureu que està
cuit quan l'enreixat quedi daurat i la massa de la base també.
Podeu
menjar el pastís tebi o fred i el podeu acompanyar d'una mica de
nata.
Me resulta deliciosa y muy sana.
ResponEliminaQuin luxe de pastís!
ResponEliminaBona setmana!
Palmira