dimecres, 2 de gener del 2013

Filet Wellington

Van passant les festes i una mica tard arribo a posar un dels plats que vam menjar aquest Nadal. Quan vaig veure els filets Wellington que havien fet les participants al Desafio en la Cocina, em va entrar ganes de fer la recepta i també d'apuntar-me al Desafio. I aquí estem...La recepta boníssima, jo he utilitzat filets de porc i el resultat és espectacular i molt bo. Tenia por que es fes massa la carn i realment va sortir al punt. El vaig acompanyar amb una salsa al pebre verd. Èxit assegurat!!



Ingredients (6 persones):


2 filets de porc grossos
2 fulls de pasta de full
2 cebes grosses
150g de foie
1 ou per pintar la massa
1 cullerada de sucre
Sal i oli

Preparació:

Primer de tot preparar la ceba caramelitzada. Talleu la ceba a rodanxes i poseu-la a coure amb una mica d'oli a foc baix. Deixeu-la coure una mitja hora aproximadament. A meitat de cocció afegiu-hi el sucre. Aneu-la vigilant i remenant per tal que no se us cremi, adapteu el temps al vostre foc. Jo la vaig coure a la cooking cheff 30 min 120º velocitat de cocció 3 amb el ganxo K.
Mentre es va coent la ceba, en una paella marqueu els filets. Poseu una mica d'oli i passeu els filets previament salats, només el temps necessari perquè es segelli i no perdi després els sucs interns. Un cop segellat, reserveu.
Prepareu ara l'envolcall. Poseu les làmines de pasta de full sobre el marbre de la cuina i al mig poseu la ceba caramelitzada i a sobre unes làmines de foie. Dipositeu sobre la ceba i el foie el filet. Ara embolcalleu el filet amb la làmina de pasta de full. Tanqueu pels costats i el mig la pasta de full amb una mica d'ou batut o aigua.
Doneu la volta al paquetet que heu fet, així us quedarà la part enganxada a sota i a sobre el filet, la ceba i el foie. Amb el sobrant de la pasta de full podeu retallar alguna forma i així decorar-ho una mica. Pinteu amb ou batut tota la massa. Preescalfeu el forn a 190º, un cop a la temperatura adient, introduïu la carn al forn i deixeu-la coure uns 30 minuts, fins que quedi daurat.

Apunts:

- Un cop tingueu la ceba cuita, deixeu-la escórrer bé en un colador, així evitareu que es mulli la pasta de full. Si aquesta es queda molt humida no es cou tant bé.
- No el coeu amb massa antelació ja que tot i escórrer la ceba, el foie a l'escalfar-se deixa anar greix i va humitejant la base, amb la qual cosa deixa d'estar cruixent.



10 comentaris: