dijous, 20 de juny del 2013

Pâté en crôute

Per Aquest mes si que ens ho han posat difícil!! La Pilar, la desafiadora especial d'aquest mes del blog
sucar-hi pa, ens ha proposat de fer aquesta delícia francesa. Cal dir que el repte no ha estat gens fàcil. És una recepta força laboriosa, s'ha de començar dos dies abans.. però cal dir que el resultat és molt bo i val la pena la feina..
DESAFÍO EN LA COCINAAquesta recepta forma part del repte d'estiu, ja que el Desafio s'agafa vacances.  com cada mes, podeu veure les altres receptes dels meus companys de Desafio en la cocina al blog.

Jo he hagut de repetir la recepta dos cops, ja que el primer cop el vaig desmotllar en calent i crec que la massa era massa prima i se'm va desmuntar tot. Tingueu-ho doncs en compte. Dels errors se n'aprèn!!

Per fer la pâté en crôute he consultat diferents blogs i la recepta final és una barreja d'aquests tres blogs:


Pâté en crôute


Ingredients (motllo cake):

Per la massa:


500g de farina
250g de mantega
1 ou
1/2 got d'aigua
7,5g de sal dissolta en l'aigua

Pel farcit:


400g de magre de porc
700g de vedella (ex: llata)
13g de sal
3g de pebre
1 culleradeta de les 4 espècies
2 pessics de gingebre
2 pessics de pebre de caiena
50 ml de conyac
30g de festucs
1ou
300ml de gelatina
1 rovell d'ou per pintar

Per acompanyar:


Melmelada de gerds
aigua

Preparació:


Heu de tenir en compte que per preparar aquest plat, heu de començar dos dies abans.
Dos dies abans, prepareu la massa, que haurà de reposar a la nevera fins el moment de coure el paté. Poseu en el bol de la batedora, tots els ingredients per fer la massa.
Pâté en crôute

La mantega ha d'estar a temperatura ambient. Jo ho he fet amb la meva cooking chef de Kenwood i amb el braç d'amassar.
Pâté en crôutePâté en crôute

Un cop veieu que la massa ja ha format una pasta homogènia, enretireu-lo i formeu una bola. Embolcalleu la bola amb paper film i reserveu a la nevera.



Un dia abans de coure el paté, prepareu la carn, que haurà de marinar un dia a la nevera.

Pâté en crôutePâté en crôute


Piqueu tota la carn de porc i dels 700g de vedella, piqueu-ne 500g i la resta talleu-la a tires allargades i primer. Mescleu en un bol les dues carns, amb tots els ingredients. La mescla de 4 espècies és típica de la cuina marroquina per tant si al súper no la trobeu, podeu buscar-la a les carnisseries marroquines. Un cop tot barrejat, poseu-ho en un bol i tapeu-lo amb paper film. Deixeu-lo reposar a la nevera fins el moment de coure la carn.
Pâté en crôute

El tercer dia podreu anar per coure el paté amb crosta. Agafeu la massa, que ja veureu que està molt dura, tot i així amb un corró aneu-la extenent fins deixar-li un gruix d'uns 3cm.

Pâté en crôute

Com us he dit abans, no la deixeu massa fina ja que us pot passar com a mi, que se us trenqui. Estireu un rectangle i poseu-lo forrant el motllo. El motllo, el podeu untar una mica amb mantega i farina i així no se us enganxarà. També podeu forrar-lo amb paper de forn.

Pâté en crôute

 Deixeu que la massa sobresurti uns centímetres del motllo.

Pâté en crôute

Amb la massa que us sobri feu una bola i torneu a estirar-la. En aquesta ocasió haureu d'estirar un rectangle per tapar el motllo. Reserveu-la per tapar el paté un cop estigui farcit.
Pel farcit, primer de tot, enretireu les vetes allargades de vedella. Poseu la meitat de la carn picada al fons del motllo,

Pâté en crôute

 a sobre, exteneu les vetes de vedella

Pâté en crôute

i a sobre tapeu amb la carn picada restant.

Pâté en crôute

 En aquest punt, haureu de posar la tapa amb la massa sobrant. Poseu el rectangle de massa sobre el farcit i sobre el sobrant de la massa que cobreix els laterals.

Pâté en crôute

Amb les mans, ajunteu les dues masses i caragoleu-les cap a l'interior del motllo, formant una petita corona. Amb els dits podeu pinçar la massa d'aquesta corona lateral per tal que quedi més lluït.

Pâté en crôute

Ara, al mig de la tapa feu un forat rodó i amb paper de plata podeu fer un cilindre. Poseu el cilindre al mig del forat, a manera de xemeneia. Aquesta, permetrà sortir el vapor que es formi durant la cocció. Amb la punta d'un ganivet, podeu fer dibuixos sobre la tapa per decorar. Jo he fet les típiques fulles.

Pâté en crôute

Poseu-ho al forn preescalfar a 200º durant 1hora i quart. Quan estigui cuit, enretireu-lo del forn i deixeu-lo refredar ( no feu com jo el primer cop), d'aquesta manera la massa s'endureix i no es trenca.

Pâté en crôute

Un cop fred ja el podreu tallar,

Pâté en crôute


jo per acompanyar he fet una salsa de gerds, ja que m'encanta el contrast dolç-salat.

Pâté en crôute


Poseu en un cassó al foc unes cullerades de melmelada de gerds i una mica d'aigua, remeneu i quan estigui al vostre gust, retireu-la del foc.
Pâté en crôute

28 comentaris:

  1. me encanta!! una presentación increible ^^ eso tiene que estar muy bueno

    ResponElimina
  2. Us heu lluït molt amb els patés, Sussi! QUines meravelles que em trobo avui pels blogs de croutes...!!!

    ResponElimina
  3. Hola guapisima!! Te ha quedado espectacular el paté!!! Ojala me hubiese quedado tan bien a mi!! Que rico por dios!! Y un paso a paso genial!! Un ebsito guapa

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hasta con dibujito encima y todo..Me ha encantado!!Besos

      Elimina
  5. PUes mira que si no nos dice que te costó, ni nos lo podíamos imaginar porque tanto el aspecto general como el corte se ven estupendos y con tus consejos también nos saldrá genial.
    Besos,
    Palmira

    ResponElimina
  6. que rico y que bien explicado..besos

    ResponElimina
  7. Genial el corte y la presentación!!! Se ve delicioso. Besos

    ResponElimina
  8. Bueno, sin palabras me he quedado, te ha quedado espectacular de verdad. Me apunto la receta, besos

    ResponElimina
  9. VAYA TELA DE RECETA¡¡¡¡
    ME ENCANTA, UN BESO

    ResponElimina
  10. T'ha quedat espectacular!!! Té una pinta exquisita i a més a més s'ha de tenir en compte que la massa l'has fet tu i que l'has decorat preciosa. Enhorabona pel desafío!

    ResponElimina
  11. Madre que aspecto tiene esta receta! impresionante. Debe estar de muerte! un beso

    ResponElimina
  12. quin aspecte més sublim!! és genial!

    ResponElimina
  13. El primero no te saldría pero desde luego que este te quedó con una pinta de lujo
    Besitos

    ResponElimina
  14. que rico!!! que ganas de hacer este paté,, jo son todos ideales!!! un besito

    ResponElimina
  15. Esta receta es genial. Me apetece un montón hacerla. La presentación es superbonita. Besos

    ResponElimina
  16. ¡¡¡De lujo te ha salido muy bien mi mas sinceras felicitaciones, besitos desde Cadiz

    ResponElimina
  17. Ostres nena, quina currada, t'ha quedat de 10, que bona. Petons. Yolanda.

    ResponElimina
  18. Muy bonita con las hojas...te ha quedado genial y el corte se ve bonito...

    ResponElimina
  19. Sussi, t'ha quedat perfecte i amb una tècnica "professional", m'agrada molt. Jo també vaig fer alguna prova prèvia per "aprendre". Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  20. otra receta que no conocía, la verdad es que las desafiadoras vip se lo han currado

    besos compi

    ResponElimina
  21. Qué valenta de fer aquest paté...sempre m'han semblat una asignatura a part!!! Però t'ha quedat genial!

    ResponElimina
  22. uua, quina passada, queda super xulo!
    Ara, entre la massa i el farcit, quina feinada... però el resultat recompensa de sobres tant esforç!

    ResponElimina
  23. Nena, et va quedar fantàstic!! Quina bona pinta que fa. A més, amb les fotos del pas a pas queda molt més clara la seva preparació.
    Un petonàs ben fort!!

    ResponElimina
  24. Hola, soy María Teresa del blog Cocina sin problemas.
    Estoy viendo los desafíos para saber que hacer en el mes de Agosto, he visto este tuyo me he quedado con la boca abierta, no sé si tendré tiempo este mes de prepararlo, pero seguro que este invierno lo hago, es de esas recetas que me gustan a rabiar y el resultado del tuyo es espectacular.
    Felicidades y un besito, feliz verano.

    ResponElimina