dimecres, 31 de juliol del 2013

Pollastre al piripiri

Recepta de Lorraine Pascale. Aquesta recepta sembla ser típica de Portugal, però el seu origen és Africà. El resultat, un pollastre amb una pell cruixent i picanteta!! Molt fàcil de fer i exòtic. Ideal per sorprendre als vostres amics o familiars. Si us agrada molt el picant, regueu el pollastre un cop cuit amb la salsa, si no us agrada massa només queda un toc picant a la pell. Queda ideal acompanyat amb una mica d'arrós basmati o aquest que he utilitzat jo de barreja de basmati, llarg normal i llarg integral, lliga perfectament amb la salseta.

DSC_0006


Ingredients (4-6 persones):


DSC_00551 pollastre
60ml d'oli d'oliva
25ml de vinagre de vi
3 cullerades de tabasco
3 cullerades de salsa de soja
3 grans d'all
1 cullerada de sucre
1 culleradeta de gingebre
1 culleradeta de pebre vermell dolç
2 culleradetes d'orenga
2 guindilles o pebre de caiena


Preparació:

Preescalfeu el forn a 200º. Poseu en una safata del forn, el pollastre lligat i untat amb oli d'oliva. Deixeu-lo que es rosteixi dins el forn uns 20 minuts. Mentrestant, prepareu la salsa. En una batedora, poseu tots els ingredients de la salsa. Bateu-ho fins a obtenir una salsa homogènia.

DSC_0056

Un cop el pollastre estigui una mica daurat, poseu per sobre la salsa, escampeu-la bé.

DSC_0057

Baixeu la temperatura del forn a 170º. Torneu-hi a introduir el pollastre i deixeu-lo coure uns 40 minuts més. Deixeu reposar el pollastre una estona i serviu-lo acompanyat d'arrós. Poseu en una salsera la salsa que hagi sobrat de coure el pollastre per qui en vulgui una mica més.

DSC_0011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada