La recepta és de Rachel Allen amb alguna modificació.
Ingredients (paella de 26cm):
50g de mantega175g de sucre
2 préssecs grossos o 3 petits
200g de farina
200ml de llet o sèrum de llet
1 culleradeta de llevat
1/2 culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de sal
2 ous
75ml d'oli de girasol
Preparació:
Posar en una paella que pugui anar al forn 50g de mantega i 50 g de sucre, deixar que s'enrosseixi el sucre. Preescalfar el forn a 180º. Talleu els préssecs a mitges llunes i quan estigui el sucre ros, ja els podreu anar posant a sobre procurant que quedin ben posadets, ja que la coca al final es tomba i es veuen els talls de préssec.Deixeu una estona que el préssec s'impregni del sucre i mentrestant podeu anar preparant la massa de la coca.
En un bol poseu la farina, el llevat, el bicarbonat, la sal i el sucre (125g). Amalgameu bé els ingredients secs i afegiu-hi els ous, la llet ( jo he posat llet ja que no he trobat sèrum de llet), i l'oli. Barregeu-ho tot, veureu que us queda una massa força clara.
Quan els préssecs estiguin una mica rossos i ben impregnats del caramel, aboqueu per sobre la massa. Deixeu-ho al forn durant uns 30-35 minuts. Quan estigui cuita la coca, traieu-la del forn i deixeu-la reposar només 1 o 2 minuts abans de tombar-la sobre la plata de servir
S'ha de desemmotllar sempre en calent ja que si deixeu refredar el caramel se us pot enganxar a la paella.
M'encanten les coques amb fruita, com tu dius són més lleugeres i molt sabroses!
ResponEliminaHola Sussi, de coca de pressecs no n'he menjat mai, pero es veu molt bona.
ResponEliminamolts petons
Ostres quina pintassa!!!! T'ha quedat molt bé no? quin gustet debia tenir!
ResponEliminaL'hauré de provar!!
petonets