divendres, 20 de desembre del 2013

Tió de Nadal

DESAFÍO EN LA COCINAJa arriba el Nadal i la Rocio del blog Chismes y cacharros, ha estat l'encarregada aquest mes de proposar la recepta dolça. I què millor que un Tió de Nadal, no dubteu a buscar altres receptes entre les meves companyes del Desafio en la cocina. Jo per tal que encara sigui més nadalenc, l'he farcit d'una mousse de torró. La recepta l'he tret del blog Webos fritos. Elpodeu farcir del que més us agradi i a gaudir de les festes!!!


 Ingredients:

Per la planxa de bescuit genovesa:

4 ous
100g de sucre
120g de farina de rebosteria
Un polsim de sal

Per l'almíbar:

100g de sucre
100g d'aigua
2 culleradetes de licor
Unes gotes de suc de llimona

Pel farcit de mousse de torró

400g de nata per muntar
40g de llet
40g de sucre
250g de torró de Xixona
1 sobre de gelatina neutra

Per la cobertura de xocolata

200g de xocolata negra
50g de mantega
50g d'aigua

Preparació:

Primer de tot prepareu el bescuit. Esclafeu el forn a 180º.Poseu en el bol de la batedora de barilles, les clares d'ou i munteu-les a punt de neu. Quan estiguin muntades, afegiu el sucre. Afegiu a poc a poc els rovells i la sal i remeneu. 

Afegiu la farina tamisada amb moviments envolvents. Agafeu una plata de forn i folreu-la amb paper de cuina. Aboqueu-hi a sobre la massa de bescuit, repartiu-la per tota la base de forma que quedi d'un cm aproximat de gruix. Poseu-la a coure al forn, posició 2 uns 12 minuts.


Quan estigui cuit el bescuit poseu-lo juntament amb el paper del forn, sobre un drap de cuina una mica humit. 


Enrosqueu el bescuit, ajudant-vos amb el drap i deixeu-lo una hora reposant, enroscat.


Prepareu el farcit. Munteu la nata i quan estigui muntada, afegiu-hi el sucre.

 

Poseu en una tassa la llet i escalfeu-la una mica. Afegiu-hi la gelatina, remeneu i poseu-la a la nata amb moviments envolvents. Esmicoleu amb una forquilla el torró de Xixona i afegiu-lo a la nata. Tapeu el bol amb paper film i deixeu-la a la nevera una hora.


Per preparar l'almíbar, poseu tots els ingredients en un cassó al foc i deixeu-lo coure a temperatura alta 5 minuts.
Passat el temps de repòs, estireu el bescuit i poseu una capa de mousse de torró per sobre. No arribeu al final, sinó us vessarà el farcit. Deixeu uns cm sense farcit i enrosqueu-lo. Deixeu a la nevera una estona per tal que es compacti tot plegat.
Prepareu la plata de servir i feu un rectangle de paper de plata al voltant del que serà el tió (després l'enretirareu, és per no embrutar la plata).


Poseu a sobre la plata el tió, talleu a l'esbiaix un tros final i poseu-lo a un costat en diagonal com si fos una branca.
Aneu per fer la cobertura. Poseu la xocolata, mantega i aigua al microones i desfeu-ho. Poseu un tros de paper de plata sobre els extrems si vols que es vegi el farcit. 


Amb una espàtula, repartiu per sobre del tió la xocolata.  Deixeu-la refredar una mica i amb una forquilla imiteu l'escorça d'un arbre. Decoreu al gust.
 



























11 comentaris:

  1. T'ha quedat molt bonic, Sussi! I el farcit ha de ser molt bo!! D'aquí a una estona també penjaré el meu. Diferent del teu! Petons

    ResponElimina
  2. Te ha quedado precioso, parece un auténtico tronco listo para meter en la chimenea, besos

    ResponElimina
  3. Oh! Que maco! I quina pinta més bona! Es veu tot tovet!! Nyam! ;P

    Un petonet!

    ResponElimina
  4. Nuestros troncos se parecen mucho en cuanto a la elección de los saborer. Delicious.
    Felices fiestas

    ResponElimina
  5. Que rico, te ha quedado genial.
    Besos y felices fiestas

    ResponElimina
  6. No sabia que en dèiem tió de Nadal a Catalunya, però la veritat és que em sembla un nom molt encertat. Jo també he escollit un farciment de turró, jajaja

    Que passis unes molt bones festes

    ResponElimina
  7. Sussi, te quedó precioso y además esa cremita de turrón tiene que estar de escándalo
    Besitos

    ResponElimina