dilluns, 14 d’abril del 2014

Bunyols de vent

Un altre cop tenim la Setmana Santa aquí. I com no a casa els bunyols no poden faltar. En aquesta ocasió us convido a fer uns bunyols de vent, els d'elaboració més ràpida i d'excel·lent resultat. Els podeu farcir de crema o del que més us agradi. 
Per si voleu fer els tradicionals us deixo dos enllaços més d'anys anteriors.
Bunyols
Brunyols de l'Empordà



Ingredients:

250ml de llet
150g de farina
100g de mantega
3/4 ous
Un polsim de sal
Oli d'oliva per fregir

Preparació:

Els bunyols de vent estan fets amb pasta choux i per tant es fan de la mateixa manera. Primer de tot poseu en un cassó la llet, la mantega i el polsim de sal. Poseu-lo al foc fins que es desfaci la mantega, vigileu que no bulli. Afegiu de cop la farina fora del foc i remeneu. Torneu-la a posar a coure a foc baix i aneu remenant fins que es desenganxi dels costats. Enretireu-la del foc i deixeu-la atemperar. Afegiu els ous a la massa d'un en un. No us ha de quedar un massa gaire líquida, si amb tres ous ja teniu la consistència de la fotografia, no n'afegiu més. 


Deixeu refredar la massa. Un cop estigui freda, poseu un cassó al foc amb oli d'oliva i quan estigui calent aneu afegint boles de massa. Per fer les boles podeu fer-ho amb dues culleretes petites. Si us ha quedat bé la massa veureu que no us farà falta donar-los-hi la volta, quan estan dauradetes elles mateixes es donen la volta. Quan les traieu de l'oli, poseu-les sobre paper absorbent i després passeu-les per una barreja de sucre i canyella. Un cop fredes, les podeu farcir de crema.


4 comentaris:

  1. Ummmm que pinta ummmmm para chuparse los dedos, paso por tu casa para la cata jejeje
    Besos

    ResponElimina
  2. Que bons, sussi! i t'han quedat molt bonics! A mi m'encanten els bunyols, costa resistir-s'hi!!

    ResponElimina
  3. Deliciosos! Són un vici total!! Per no parar de menjar-ne!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Te han quedado ademas de ricos preciosos, me han encantado. Mil besicos

    ResponElimina