Sovint crec que o trec el màxim rendiment al meu Cooking chef i és per això que em vaig decidir a fer aquesta recepta del receptari de la meva magnífica "ajudant". Que ens treguin feina a la cuina sempre va bé, més encara quan els resultats són tan bons. Us ho recomano. Evidentment el podeu fer a casa amb una cocció tradicional. Aquest és un plat típicament anglès i el seu nom data del 1791 quan en els cottages (masies petites) van començar a utilitzar la patata com a aliment habitual.
Ingredients (4-6 persones):
800 de carn picada ( 1/2 vedella, 1/2
porc)
300g de cebes
oli d'oliva extra verge
Sal
50g de farina
200g de pastanaga
80ml de vi blanc
800ml de caldo
3 branquetes de farigola
2 cullerades de salsa de tomata
1 culleradeta de salsa Worcestershire
Puré de patates (si pot ser millor
casolà)
Preparació:
Poseu una paella al foc i poseu-hi oli.
Quan estigui calent, afegiu-hi la ceba picada i les pastanagues
tallades a trossos petits. Quan la ceba estigui transparent,
afegiu-hi la carn, saleu. Doneu-hi unes quantes voltes fins que
estigui externament cuita.
Prepareu la cooking chef (o qualsevol
altre robot per cuinar o thermomix, sinó en una cassola). Poseu el
ganxo de remoure i afegiu al bol de coure, la carn amb les verdures,
afegiu la farina, el caldo el vi, la salsa de tomata, la salsa
Worcestershire i la farigola. Deixeu-ho coure durant 2 hores a 90ª
velocitat de remoure 1.
Quan estigui cuita la carn, aneu per muntar
els bols individuals o la plata per servir.
Poseu al fons dels bols, la carn amb
salsa. Poseu el puré de patata ( una mica calent) dins una mànega
pastissera i repartiu-lo sobre la carn. En aquest punt si no els
voleu utilitzar d'immediat, els podeu posar a la nevera fins el
moment de servir. Poseu-ho al forn a gratinar fins que la carn
estigui calenta i el puré de patata dauradet. Serviu ben calent.
Un plato super delicioso, sencillo y muy resultón.Besosss
ResponEliminaM'agrada la idea de posar el puré amb una màniga pastissera, el proper cop que en faci ho faré així!
ResponEliminaÉs un plat que agrada a tothom ,té l'èxit assegurat.
Ñam Ñam Ñammmmm que rico !! Me encanta usar el magro picado en muchas de mis recetas es algo muy muy socorrido !! tu pastel de carne es divino solo hay que ver la pedazo pinta que tiene !! Genial otra gran receta ..Un besete
ResponEliminamilicocinillas
Uoooouuuu, ja tinc segon plat pel sopar de demà, m'ha encantat la idea i la presentació és atractiva. Així que amb alguns entrant i amb aquest cottage pie i un postre que ja tinc decidit crec que pot anar bé el soparillo.
ResponEliminaGràcies!!!!
Boníssim aqest pastis de carn!! I agrada a tots, grans i petits.
ResponElimina