dissabte, 20 de febrer del 2016

Llom amb crema d'ametlles

Torna "Del blog al plat" de la Mercè de Destapant cassoles. En aquesta ocasió ens hem passejat pel bloc de la Isabel, "La cuina de la Isabel". Després de la difícil tasca de triar una recepta (n'hi ha moltíssimes interessants) m'he decidit per aquest llom. Fàcil de fer i un resultat espectacular, queda una salseta que ja cal que aneu preparant pa per sucar-hi!!!


Ingredients (4-6 persones):

1kg de llom de porc de dos colors
1 gra d'all
100g de farina d'ametlla
80g d'ametlles laminades
Llet
Oli, pebre i sal

Preparació:

Compreu un llom sencer. Talleu el llom a llesques però només marcades, deixeu el llom sencer i talleu de manera que no arribin el talls fins al final.


Salpebreu el llom. Poseu una cassola (de la mida aproximada del llom) al foc amb l'oli. Quan estigui l'oli calent, afegiu-hi el llom. Daureu-lo pels dos costats. 





Ara afegiu el gra d'all picat i la llet fins a cobrir el llom.




Deixeu coure el conjunt uns 35 minuts i passat aquest temps en el que ja s'haurà reduit una mica la llet, afegiu la farina d'ametlla.



Deixeu coure uns 20 minuts més, el temps necessari per tal que el llom quedi cuit i tendre i la salsa s'hagi espessit. Un cop cuit, enretireu el llom del foc i poseu preparar les ametlles per acompanyar. Poseu una paella al foc amb una mica d'oli. Quan estigui calent, afegiu les ametlles i aneu remenant fins que estiguin daurades. Poseu el llom en una plata i aboqueu pel voltant la crema d'ametlla. Decoreu amb les ametlles daurades.


5 comentaris:

  1. Manoi quina bona pinta!
    En prenc nota.

    ResponElimina
  2. Caram quin pas a pas tan ben explicat!.Realment llom i salsa d'ametlles és una combinació brutal!. Moltes gràcies per participar!

    ResponElimina
  3. Sí que tens raó que per aquesta recepta has de fer una bona provisió de pa! Quina salseta més bona! Molt bona elecció! Me l'apunto! Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Sussi,moltes gràcies per passejar per el meu blog i participar a la crida de la Mercè.
    Has escollit una recepta fàcil, que a tothom agrada.
    Molt ben explicada.
    Una forta abraçada.

    ResponElimina
  5. El llom cuit amb llet queda molt bo, tendre i sabròs... i amb la salsa de crema d'ametlles ja tenim un plat per dies de festa!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina