Barrejarem en aquesta recepta 3 cultures gastronòmiques. Les creps
d'origen francés que s'han extés arreu i ja són ben presents als
nostres àpats, tant dolços com salats. La brandada de casa nostra.
Els pebrots del piquillo de Navarra. La barreja de cultures sempre és
bona, en gastronomia també. Hem d'aprofitar els ingredients que
tenim a casa però sovint una bona convinació aporta més valor als
nostres productes, ja de per si excel·lents. Us proposo doncs per
aquests dies de fred que s'ens atansen unes creps ben festives.Recepta publicada a la revista de Fornells de la Selva: Forn d'Anells.
Ingredients (4 persones):
Per les creps:
250ml de llet
125g de farina
2 ous
Un polsim de sal
Un polsim de nou moscada
Mantega per la paella per
fer les creps
Per la brandada de bacallà:
200 g de bacallà
dessalat
150ml d'oli
50ml de llet
1 grà d'all
1 patata petita (opcional)
sal
150ml d'oli
50ml de llet
1 grà d'all
1 patata petita (opcional)
sal
Salsa de piquillos:
200ml de nata per cuinar
5 pebrots del piquillo
Sal i pebre
Preparació:
Amb
aquesta recepta podreu fer unes 4-6 creps de 25 cm de diàmetre.
Per la brandada: Poseu un
cassó al foc amb aigua i quan bulli, escaldeu durant uns 5 segons o
10 (depenent la mida del bacallà) el bacallà. Per fer-ho heu de
tenir el bacallà tallat a tires per tal que es coguin ràpidament.
Un cop escaldat aparteu-lo. A l'aigua de l'escaldat, podeu coure la
patata, si n'hi afegiu. Un cop estigui cuita la patata, podeu
començar a coure els alls. Poseu una paella al foc amb l'oli i quan
estigui calent, afegiu l'all tallat a làmines. Quan comencin a
agafar color, enretireu-los del foc. Antigament, es feia la brandada
en el morter però si voleu ens serà més fàcil si el fem a la
batedora. Heu de pensar que la brandada per aquesta recepta no pot
quedar molt clara ja que ha de ser el farcit de la crep i ha de tenir
una certa consistència. Ho podeu regular quan hi afegiu l'oli. Poseu
en el bol de la batedora la patata i el bacallà (desmigat i lliure
d'espines). Escalfeu una mica la llet i aneu-la afegint a mesura que
aneu batent la mescla. Ara afegiu a poc a poc l'oli i veureu com va
emulsionant. Reserveu la brandada.
Per les creps: Poseu tots
els ingredients en el bol de la batedora. Bateu fins que quedi una
massa ben fina. Deixeu mínim mitja hora a la nevera. Un cop hagi
reposat la massa, comenceu a fer les creps.
Si no teniu una paella
especial per fer creps, les podeu fer en una paella normal. Escalfeu
una mica de mantega a la paella i quan estigui calenta, afegiu massa
de crep i escampeu-la fins que cobreixi tota la superfície (podeu
fer-la lliscar tombant la paella).
Quan comenci a estar una mica
daurat pels costats, doneu-li la volta amb una espàtula i deixeu que
es cogui per l'altra banda.
Feu el mateix amb la resta de massa. Amb
aquesta quantitat obtindreu 5-6 creps d'uns 25 cm de diàmetre.
Reserveu-les tapades amb paper film.
Per la salsa de piquillos:
Escalfeu una mica la nata, afegiu els pebrots i tritureu amb la
batedora. Poseu la salsa en un cassó i feu-lo bullir fins que
espesseixi la salsa. Saleu al gust. Quan tingui la consistència que
us agradi traieu-la del foc. Reserveu-la en calent.
Per muntar el plat: estireu
una crep i poseu una mica de farcit al mig, formant un cilindre.
Enrosqueu com si fos un caneló. Feu el mateix amb totes les altres
creps. Serviu-les acompanyades de la salsa de piquillos.
tiene que estar riquisimo tu plato, yo lo he probado, en lugar de hacer crep enrollada, presenté la crep en forma de saquito pero con ese relleno y esa bechamel, asi que no me cabe duda!! debe estar divino!!!! me has dado ganicas jajajaja
ResponElimina
ResponEliminaSussi; Un tres en un¡¡ bona combinació de gustos amb un trident molt tentador.
Salutacions Sussi¡¡ :O)