Maig.. i amb la primavera els companys de la Cocina Typical Spanish proposen una recepta amb mel. Pensant, crec que no hi ha recepta catalana més típica que el mató amb mel. Us proposo una manera una mica diferent de servir-ho.
Ingredients (4 persones):
200ml d'aigua200g de mel
3g d'agar-agar
250g de mató
200ml de nata muntada
40g de sucre
Preparació:
Per començar cal preparar la "massa" del caneló. El farem amb la mel. Poseu un cassó al foc amb l'aigua, la mel i l'agar-agar.Feu bullir la mescla durant 1 minut.
Posem la mescla de mel en una plata de manera que quedi una fina capa.
Deixem quallar a la nevera. Mentrestant, prepareu el farcit. Aquest si voleu el podeu fer directament amb el mató però per fer-lo més suau, el podeu barrejar amb una mica de nata. Poseu en un bol el mató i hi afegiu el sucre.
Incorporeu a poc a poc la nata muntada i barregeu amb cura.
Quan hagi quallat la mel podreu retallar les planxes com si fossin plaques de caneló. Poseu el mató en una mànega pastissera amb un boquet llis gros. Sobre una fusta aneu posant els retalls de gelatina de mel i a sobre poseu amb la mànega la mousse de mató.
Enrosqueu, formant els canelons. Poseu-los en el plat de servir i acompanyeu-los amb unes gotes de mel.
Podeu trobar més receptes amb mel dels companys aquí.
Recepta adaptada del bloc La cuina de casa.
Que bonitos y que exquisitos. Preciosa presentacion.
ResponEliminaMolt original aquest mel i mató, m'ha agradat moltissim
ResponEliminaPetons
Rosa
Moltes gràcies, una manera diferent de menjar-lo
ResponEliminaQué original es esta receta. Es una preparación tradicional presentada de una forma moderna. Felicidades
ResponEliminaRecordo que en un taller de cuina els vam preparar i em van agradar molt però a casa no m'he animat!
ResponEliminaT'han quedat genials amb el millor dels sucres!
Petons
Palmira
Me chifla la idea, probaré a fer-la. M'agrada cuinar plats típics de cada regió. Gràcies. No coneixía la recepta.
ResponEliminaRiquísimos!!!!
ResponEliminaEs que deben estar más que buenos y con esa presentación ni hablar. Un abrazo.
ResponEliminaQue originales, no se me hubiera ocurrido hacer un canelón de esta manera. Felicidades! Besos!
ResponElimina