Amb les verdures que comencen a brillar aquesta temporada, fem una lasanya que he adaptat del bloc Velocidad cuchara. Evidentment podeu variar les verdures i posar les que us agradin més. A casa aquesta combinació ha agradat molt així que no serà l'últim cop que la faré.
Ingredients (4 persones)
Plaques de lasanya (precuita o per bullir) (12)200g de formatge per gratinar (a gust)
150g de pastanaga
150g de porro (part blanca)
50g oli
300g d'espàrrecs
400g de carabassó
200g de xampinyons
Sal i pebre
Beixamel:
25g d'oli d'oliva
50g de mantega
30g de ceba
70g de farina
400ml de llet
Sal, pebre i nou moscada
Preparació:
Comencem per preparar el farcit de verdures. Abans de començar a coure-les, les netejarem i tallarem. La pastanaga si utilitzeu thermomix la talleu a trossos grossos, si no en teniu, talleu-la a dauets. Les altres verdures talleu-les de la següent manera; carabassó talleu-lo en 4 longitudinalment i després a rodanxes, porros a rodanxes, espàrrecs a rodanxes i xampinyons també a llesques. Poseu una paella al foc i afegiu-hi oli, quan estigui calent, poseu-hi la pastanaga.
Deixeu coure uns 2 minuts i afegiu la resta de verdures. Coeu fins que les verdures estiguin cuites, uns 10 minuts. Un cop cuites les verdures, afegiu la sal i el pebre, reserveu.
Feu la beixamel. Piqueu la ceba. Poseu l'oli i la mantega a la paella, afegiu la ceba. Coeu-la uns 4 minuts. Afegiu la farina, remeneu i deixeu que es cogui una mica. Aneu afegint la llet, sense parar de remenar i deixeu que augmenti de temperatura i s'espesseixi. Afegiu-hi la sal, el pebre i la nou moscada. Reserveu.
Deixeu coure uns 2 minuts i afegiu la resta de verdures. Coeu fins que les verdures estiguin cuites, uns 10 minuts. Un cop cuites les verdures, afegiu la sal i el pebre, reserveu.
Feu la beixamel. Piqueu la ceba. Poseu l'oli i la mantega a la paella, afegiu la ceba. Coeu-la uns 4 minuts. Afegiu la farina, remeneu i deixeu que es cogui una mica. Aneu afegint la llet, sense parar de remenar i deixeu que augmenti de temperatura i s'espesseixi. Afegiu-hi la sal, el pebre i la nou moscada. Reserveu.
A les verdures cuites, afegiu-hi un parell de cullerades de beixamel.
Remeneu. Poseu les plaques de lasanya sobre la plata que aneu a utilitzar. Repartiu les verdures per sobre, aneu fent capes fins que s'acabi amb les verdures.
Afegiu per sobre la beixamel i el formatge. Introduïu la plata dins el forn calent a 180º, coeu al forn el temps que posi el comerciant de la pasta, uns 20 minuts i gratineu. Serviu calent.
Remeneu. Poseu les plaques de lasanya sobre la plata que aneu a utilitzar. Repartiu les verdures per sobre, aneu fent capes fins que s'acabi amb les verdures.
Afegiu per sobre la beixamel i el formatge. Introduïu la plata dins el forn calent a 180º, coeu al forn el temps que posi el comerciant de la pasta, uns 20 minuts i gratineu. Serviu calent.
Coccions en Thermomix:
Verdures:
Comenceu igual rentant i preparant les verdures.
- Pastanaga a talls- 4 seg- V5- feu baixar els trossos de les parets (V5- velocitat5)
- Porros i oli- 5 min- varoma- V2 gir esquerra
- Afegir papallona
- Carabassó, espàrrecs i xampinyons- 15min-varoma-V1 (coure sense tapa
- Escorreguem i reservem
Beixamel
- Oli, mantega i ceba a trossos- 3min-varoma- V3º
- Farina 1 min-100º-V2
- Llet, sal, pebre i nou moscada 10 seg- V6
- Coure 7 min- varoma-V4
Mmmm....m'agrada molt! Mira, demà mateix compraré carabassons per fer-la!
ResponEliminaPetonets,
Olga
És boníssima!!!! I ara a l'estiu ve més de gust que amb carn, almenys a mi!
ResponEliminaPtnts
Glòria