Cada temporada cal
aprofitar al màxim els fruits que ens ofereix la natura. A la tardor
és quan tenim la collita de molts fruits secs que poden acompanyar i
millorar molts dels nostres plats. Aquest és el cas d'aquesta
recepta, on combinarem el carré, amb mel, vins i fruits secs - podeu
posar els que més us agradin. El carré és un tall d'origen
francès. Es tracta d'una peça de llonça de porc, es treu part de
la carn que envolta l'os superior i es cou sense tallar.
Ingredients (4 persones):
1 peça de costella de
porc (amb 8 costelles)
Oli d’oliva verge
Sal i pebre
4 cullerades de mel
1 cullerada d’herbes
de la Provença
1 copa d’aigua
1 copa de vi ranci
2 cebes
50g de pinyons
100g d’orellanes
100g de panses sense
pinyol
Preparació:
Per
coure el porc, ho farem al forn, així que caldrà preescalfar-lo a
180º. Pel carré hem de demanar a la carnisseria que ens prepari la
carn, cal treure la part superior de carn de l’os. Un cop preparada
la carn agafeu fil de cuina i lligueu la carn per tal que quedi ben
cuita i no perdi la forma.
Agafeu una plata fonda que pugui anar al
forn i poseu-hi una mica d’oli d’oliva. Salpebreu el carré,
unteu-lo amb oli d’oliva i repartiu per sobre les herbes de
Provença.
Dipositeu-lo sobre la plata. Afegiu-hi la ceba tallada a
daus grossos, el vi ranci i l’aigua. Poseu la carn al forn (posició
2, calor a dalt i a baix) i deixeu-la coure uns 50 minuts per quilo
de carn. Cal anar regant amb el líquid durant la cocció. Calculeu
el temps de cocció. A mitja cocció, traieu la carn del forn i
repartiu per sobre la mel i els fruits secs.
Si hi ha poc líquid,
afegiu una mica més d’aigua i de vi ranci. Torneu a introduir el
carré al forn, pugeu la temperatura a 210º i acabeu de coure. Si
veieu que se us torra massa la carn, podeu posar una mica de paper
d’alumini per sobre. Un cop cuit el carré aparteu-lo del forn i
deixeu-lo reposar uns minuts. Enretireu el fil de cuina. Per
servir-lo, talleu porcions de la llonça i acompanyeu-lo de la salsa
de cocció i dels fruits secs. Bon profit!
Quin goig fa aquest carré de porc!
ResponEliminaNoia, estem de sorteig al nou blog pels 8 anys de Come Conmigo. Pots veure l'entrada aquí: http://comeconmigo.net/mermelada-de-frambuesa-cava/
Petons
Palmira