concretament d'aprofitament de fruites. Les melmelades són una bona excusa per aprofitar la fruita madura o quan hi ha una producció bona dels fruiters...
Ingredients:
1 Kg de mores650g de sucre
1/2 culleradeta de pectina
1 culleradeta de sucre llustre
Preparació:
Traieu la pela al meló i talleu-lo a daus. Poseu els talls en un bol i afegiu-hi el sucre.Deixeu que el sucre es dissolgui i surti el suc del meló (aproximadament 2-3 hores, aquest pas el podeu obviar si no teniu temps).
Poseu-lo al foc.
Coeu-ho a foc baix. Quan hagi passat aproximadament 1/2 hora, afegiu la pectina barrejada amb el sucre llustre. Tamiseu la pectina i el sucre llustre sobre la melmelada (barrejada amb el sucre i tamisada, evitareu que es formin grumolls).
Deixeu
coure una estona més. En principi les melmelades estan al punt quan
arriben a 105º. Si no teniu termòmetre, poseu una mica de melmelada en
un platet. En el moment en que no rellisqui de forma ràpida al posar-lo
vertical, estarà cuita. No us guieu per la textura en
calent, recordeu que un cop refredada, la melmelada sempre espesseix.
Podeu trobar més propostes de melmelades i conserves aquí.
Podeu trobar més propostes de melmelades i conserves aquí.
Nunca lo he probado, pero tiene que estar buenisimo, un beso!
ResponElimina