divendres, 14 de setembre del 2018

Albergínies a la parmigiana (Parmigiana di melanzane)

Una manera deliciosa de menjar albergínies. Ideal pels vegetarians, és un entrant molt saludable.



Ingredients (4 persones):

4 albergínies, si són blanques millor
2 cebes de figueres

2 boles de mozzarella
1 kg de tomata madura
150g de formatge parmesà ratllat
Alfàbrega fresca
Oli, sal

Preparació:

Comencem tallant les albergínies a llesques longitudinals. Les espolsem amb una mica de sal i les deixem que  treguin l'excés d'aigua uns 10 minuts. Al mateix temps, podem anar preparant la salsa. Posem una paella al foc i hi posem oli. Quan estigui calent, hi afegim la ceba i la deixem daurar. Si tenim Thermomix, podem fer aquest al robot.

Afegim la tomata ratllada i deixem que cogui una mitja hora o fins que veiem que la salsa ja està cuita.

Un cop passats els 10 minuts de l'albergínia, ja les podem començar a coure. Posem oli en una paella i quan estigui calent, anem coent les albergínies per tandes.
Un cop cuites, les deixem en un plat amb paper absorbent de manera que vagin perdent l'oli sobrant.



Quan tinguem la salsa preparada i les albergínies cuites, podrem començar a muntar la plata.
Preescalfem el forn a 190º. Agafem una plata alta que pugui anar al forn.








Escampem per la base una mica de salsa de tomata. Anem posant a sobre la salsa una capa d'albergínies. Cal posar-les ben col·locades, com si fos una lasanya.










A sobre les albergínies anem repartint la mozzarella que prèviament haurem tallat a llesques.








Sobre la mozzarella, tornem a posar una cala de salsa de tomata. Anem fent capes fins que acabem amb la mozzarella. Si ens agrada l'alfàbrega podem posar fulles juntament amb la tomata.








Repartiu per sobre el formatge parmesà ratllat. Introduïu la plata al forn a una posició 2. Quan estigui el formatge dauradet, ja podreu servir-ho.











1 comentari: