dijous, 18 d’abril del 2019

Pollastre amb cúrcuma, hummus, cuscús i verdura- Plat equilibrat1

Començo amb aquest plat el que espero sigui una sèrie de plats equilibrats. Intentaré fer plats per un àpat, amb tots els ingredients el més saludable possible i que l'estructura del plat aconsegueixi ser el més equilibrat possible. Seguint les directrius dels dietistes, els nostres àpats haurien de tenir una part de proteïna (sembla ser que animal en poca quantitat..), hidrats de carboni, llegums i verdures. En aquest primer plat ho aconseguim.. amb una fruita de postres per arrodonir-ho serem l'enveja dels que fan dieta. No em direu que no fa bona pinta..Som-hi!!


Ingredients (4 persones):

2-4 pits de pollastres (depenent mida i gana..)
Hummus light 
250g de cúscus
Bledes
Cúrcuma (1 cullerada)
Sal
Oli d'oliva
Unes fulles de menta
Unes fulles d'orenga (fresca a poder ser)


Preparació:

Primer de tot, poseu a marinar el pollastre. Talleu per la meitat els pits i saleu-los. En un bol, poseu un bon raig d'oli d'oliva i la cullerada de cúrcuma. Barregeu-ho.





Afegiu-hi els pits de pollastre i empastifeu-los bé amb la salsa. Escampeu per sobre les fulles d'orenga picadetes.




Deixeu-ho marinar mínim mitja hora però si teniu pensat fer el plat amb antelació el podeu deixar d'un dia per un altre.
Quan tingueu marinat el pollastre aneu `per coure'l. Poseu una paella o planxa al foc i coeu-lo amb l'oli de la marinada a foc mig. Mentre els cou el pollastre, bulliu les bledes, intenteu que quedin una mica al dente i d'aquesta manera no perden tants nutrients. Finalment podeu coure el cuscús. Poseu el cuscús en un bol i escalfeu aigua amb sal. Quan l'aigua bulli aboqueu sobre el cuscús uns 300ml. Tapeu el bol amb un drap de cuina i deixeu que s'hidrati el cuscús. Passats uns 8-10 minuts, podeu escampar el cuscús amb una forquilla i afegir-li un raig d'oli i les fulles de menta picades.
Quan tingueu el pollastre cuit, ja podreu preparar el plat.
Agafeu una cullerada grossa d'hummus i exteneu-la en forma de llàgrima sobre el plat. Talleu el pollastre a llesques i situeu-lo sobre l'hummus. Repartiu per la resta del plat unes fulles de bledes i el cuscús amb menta. Serviu el plat calent. Bon profit!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada