Els albercocs comencen a estar en el seu punt de maduració. Avui viatgem a França per assaborir aquesta magnífica recepta. Les galettes normalment es fan amb blat sarraí i són salades. En aquesta ocasió agafem el nom per la presentació que es fa de la massa, "embolcallant" el farcit. Per tal de donar una mica més de gust a l’albercoc, he fet un farcit de farina d'ametlla. Animeu-vos a preparar-la!
Ingredients:
Per la massa (pasta brisa):200 g de farina
100 g de mantega
1 ou
Un polsim de sal
Un polsim de sucre
Pel farcit:
5 albercocs madurs
1 got de farina d'ametlla
100 g de mantega
80 g de sucre
Una mica de pasta de vainilla
Un polsim de sal
1 ou
Ou per pintar
Quan la massa hagi reposat, traieu-la de la nevera i estireu-la sobre un paper de forn.
Preescalfeu el forn a 190°. Estireu-la amb forma arrodonida. Repartiu per sobre una mica del farcit.
Deixeu uns centímetres als voltants sense farcit. Talleu els albercocs en dues meitats i situe-les sobre el farcit d’ametlla. Poseu les mitges parts d'albercocs amb la part tallada cap a dalt.
Doblegueu cap amunt les puntes de la massa, de manera que quedin per sobre dels albercocs.
Pinteu amb una mica d'ou batut la massa. Introduïu la galette al forn posició 2 i deixeu-la fins que quedi daurada. Trigarà una mitja hora. Us la podeu menjar tèbia o freda, de les dues maneres està boníssima. Bon profit!!
1 ou
Ou per pintar
Preparació:
Amb antelació heu de preparar la massa, ja que ha de reposar. També la podeu comprar preparada. Per fer la massa, poseu tots els ingredients a la Thermomix o dins d'una batedora i barregeu V4- 20 s.
Se us formarà una bola, poseu-la en un bol i tapeu-la. Deixeu-la reposar mínim 1/2 hora a la nevera.
Prepareu el farcit. Poseu tots els ingredients dins la Thermomix o batedora. Bateu-ho V4- 15 s.
Quan la massa hagi reposat, traieu-la de la nevera i estireu-la sobre un paper de forn.
Preescalfeu el forn a 190°. Estireu-la amb forma arrodonida. Repartiu per sobre una mica del farcit.
Deixeu uns centímetres als voltants sense farcit. Talleu els albercocs en dues meitats i situe-les sobre el farcit d’ametlla. Poseu les mitges parts d'albercocs amb la part tallada cap a dalt.
Doblegueu cap amunt les puntes de la massa, de manera que quedin per sobre dels albercocs.
Pinteu amb una mica d'ou batut la massa. Introduïu la galette al forn posició 2 i deixeu-la fins que quedi daurada. Trigarà una mitja hora. Us la podeu menjar tèbia o freda, de les dues maneres està boníssima. Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada