diumenge, 16 de juny de 2019

Galette d'albercocs Thermomix o no

Els albercocs comencen a estar en el seu punt de maduració. Avui viatgem a França per assaborir aquesta magnífica recepta. Les galettes normalment es fan amb blat sarraí i són salades. En aquesta ocasió agafem el nom per la presentació que es fa de la massa, "embolcallant" el farcit. Per tal de donar una mica més de gust al albercoc, he fet un farcit de farina d'ametlla. Animeu-vos a preparar-la!



Ingredients:

Per la massa (pasta brisa):
200g de farina
100g de mantega
1 ou
Un polsim de sal
Un polsim de sucre
Pel farcit:
5 albercocs madurs
1 got de farina d'ametlla
100g de mantega
80g de sucre
Una mica de pasta de vainilla
1 ou
Ou per pintar


Preparació:

Amb antelació heu de preparar la massa, ja que ha de reposar. També la podeu comprar preparada. Per fer la massa, poseu tots els ingredients a la Thermomix o dins d'una batedora i barregeu V4- 20s.
Se us formarà una bola, poseu-la en un bol i tapeu-la. Deixeu-la reposar mínim 1/2 hora a la nevera.
Prepareu el farcit. Poseu tots els ingredients dins la Thermomix o batedora. Bateu-ho V4- 15s.

 

Quan la massa hagi reposat, traieu-la de la nevera i estireu-la sobre un paper de forn.


Preescalfeu el forn a 190º. Estireu-la amb forma arrodonida. Repartiu per sobre una mica del farcit.


Deixeu uns centímetres als voltants sense farcit. Talleu els albercocs en dues meitats i situe-les sobre el farcit de d'ametlla. Poseu les mitges parts d'albercocs amb la part tallada cap a dalt. 

Doblegueu cap a amunt les puntes de la massa, de manera que quedin per sobre dels albercocs.


Pinteu amb una mica d'ou batut la massa. Introduïu la galette al forn posició 2 i deixeu-la fins que quedi daurada. Trigarà una mitja hora. Us la podeu menjar tèbia o freda, de les dues maneres està boníssima. Bon profit!!


Cap comentari:

Publica un comentari