diumenge, 8 de març del 2020

Pastís d'aniversari de números

El 2018 la rebostera Adi Klinghofer, va posar de moda aquests pastissos tant especials, per celebrar aniversaris. He trigat 1 any a fer-lo i he aprofitat un aniversari rodó i important com és el del meu home. 50!! Cal celebrar-ho no??
La massa del pastís es pot fer de galeta o bé de massa de pasta de full. Jo he optat per la de pasta de full ja que al meu home la massa de galeta/sablé.. no li agrada massa. Decoreu amb el que més us agradi quan més coses, més vistós és!!


Ingredients:

Massa:

4 làmines de pasta de full de 32x25 cm
1 ou per pintar

Farcit:

1/2 l de nata per muntar 35%
1 terrina de formatge tipus Philadelphia (200g)
150g de sucre llustre

Per decorar:

Fruits vermells
Macarons
Boletes de xocolata
Llaminadures
Flors comestibles

Preparació:

Per fer els números, cal fer una plantilla. Jo he aprofitat les plantilles del blog Fonquireposteria. Allà podeu trobar també si preferiu la massa sablé de les galetes. Un cop triat els números o les lletres, caldrà retallar per cada número 2 masses. Si feu pasta de full penseu que sempre al coure's encongeix una mica, d'aquí que veureu el número retallat una mica més gros (paper reciclat..sostenible).


Si teniu talla-pizzes podeu fer-la servir o sinó amb un ganivet ben esmolat. Un cop retallats els números, situeu-los sobre una plata de forn. Amb una forquilla punxeu la massa (ben punxada) per evitar que no pugi, no volem una massa de full alta.


Preescalfem el forn a 190-200º (dalt i baix). Pintem les masses amb l'ou batut i escampem per sobre una mica de sucre.


Introduïm la massa al forn quan estigui calent i deixem coure els números fins que veiem que la massa està daurada per sobre i per sota.
Quan tingueu cuita la massa, deixeu-la refredar.
Mentrestant, prepareu el farcit. Poseu en el bol de la batedora el formatge, juntament amb el sucre llustre.


Bateu fins que veieu que ha quedat el sucre incorporat i el formatge, més sedós. Ara amb les barnilles en funcionament, aneu afegint la nata (ben freda) i deixeu que vagi muntant tot plegat. Quan tingui el conjunt una consistència de nata muntada, ja podreu aturar la batedora i posar la crema de formatge en una mànega pastissera.


Utilitzeu un broquet llis. Reserveu a la nevera.
Quan tingueu els números freds, aneu farcint amb boletes el que serà la base dels números.


Un cop tot el número ple de crema de formatge, poseu a sobre l'altra capa del número. Torneu a procedir de la mateixa manera, omplint tota la pasta de full amb boletes de crema de formatge. Feu el mateix amb l'altre número. Situeu els números sobre una plata de servir i decoreu al gust. Afegiu els fruits vermells i intercalem macarons, boletes de xocolata, flors i llaminadures.


És un pastís que el podeu fer el dia abans i deixar-lo a la nevera. Jo us recomano que si ho feu així, munteu el pastís amb la crema de formatge i decoreu just unes hores abans de menjar, així tindreu la fruita i les flors ben vistoses. Gaudiu-ne amb els que més estimeu!! Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada