dissabte, 19 de desembre del 2020

Corona de merengues

 Una manera diferent de servir les postres, aquests dies assenyalats. Agafeu unes branquetes i elaboreu aquesta corona, seran unes postres ben engalanades i dolces. Molt bones festes!!



Ingredients:

50 g de xocolata per desfer

2 clares d'ou

50 g de sucre

50 g de sucre llustre

Colorant gel (color a la vostra elecció)

Un polsim de sal

Preparació:

Preescalfeu el forn a 100 °C, calor només a baix. Foneu la xocolata al microones o al bany maria i reserveu. 

Poseu les clares dins la batedora (munteu les barnilles de muntar) i munteu les clares. Preferiblement les clares han d'estar a temperatura ambient. Comenceu a muntar les clares i quan aquestes estiguin muntades, afegiu el sucre normal. Estaran perfectes quan les barnilles en aixecar-se formin com una mena de pics. Arribats a aquest punt, afegiu el sucre llustre i remeneu amb moviments envolvents.


 Poseu les clares muntades repartides en dos bols i afegiu-hi unes culleradetes de xocolata desfeta en una i a l'altra, unes gotes de colorant gel. 



Prepareu una plata de forn amb paper sulfurat. Agafeu culleradetes de clares muntades, intentant que en agafar-les un formin una mena d'ones amb la xocolata o amb el colorant. Això ho aconseguireu si no ho barregeu massa. Només d'agafar la clara es barreja la xocolata i forma com una mena d'ones. Aneu dipositant les culleradetes de merengue sobre el paper de forn a una certa distància. 

Introduïu la safata al forn i deixeu-la 1 hora, recordeu, calor només a baix. Un cop hagi passat l'hora, mireu que estiguin ben cuits de dalt i també de sota. Deixeu refredar-los dins el forn amb la porta una mica oberta. Un cop tot fred, ja els podreu servir o guardar. Es mantenen bé dins una caixa de llauna i són ideals també per regalar. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada