dijous, 28 de juliol del 2022

Calamars farcits

Avui, uns tradicionals calamars farcits, recepta familiar, típica de dies de festa. És un d'aquells plats que millora d'un dia a l'altre. Si teniu celebracions pendents i voleu tenir el menjar fet amb antelació, aquesta és una bona proposta. 


Ingredients (4 persones):

8 calamars mitjans

Mig quilo de carn picada (millor barreja de porc i vedella)

1 ou

Molla de pa remullada amb llet

All i julivert picat

2 cebes de figueres grosses

3/4 tomàquets madurs

1 copa de vi blanc o vi ranci

1 copa de caldo de peix

Sal i oli d'oliva verge

Picada:

2 alls i unes fulles de julivert

5 ametlles i 5 avellanes

1 carquinyoli o galeta

1 o 2 preses de xocolata 


Preparació:

1- Netegeu els calamars, guardeu a part les aletes i les potes. 

2- Feu el sofregit. Poseu una cassola al foc amb oli d'oliva i quan estigui calent, afegiu-hi la ceba tallada a daus petits. Quan estigui daurada, afegiu-hi l'all, remeneu una mica i incorporeu-hi la tomata ratllada. Deixeu coure a foc mitjà el sofregit fins que estigui cuit. 

3- Mentre es va coent la salsa, es prepara el farcit dels calamars. Piqueu les potes i aletes dels calamars i barregeu-les amb la carn picada. Passeu-la una mica per una paella amb oli d'oliva i quan hagi agafat una mica de color, aparteu-la del foc i afegiu-hi els ous, la molla de pa remullada en llet i la picada d'all i julivert. 

4- Farciu els calamars amb la farsa feta anteriorment. Eviteu que la farsa surti, amb un escuradents que segelli la part més ampla del calamar. Tingueu en compte que quan cogueu els calamars, aquests reduiran la seva mida, amb la qual cosa és millor que no els farciu massa. 


5- Poseu una paella al foc amb una mica d'oli i daureu una mica els calamars, volta i volta.


6- Quan estigui fet el sofregit, incorporeu els calamars a la cassola. Afegiu el vi blanc i el caldo. Deixeu coure uns 30 minuts o fins que estiguin cuits els calamars. 

7- Feu una picada amb tots els ingredients i afegiu-ho als calamars,


 Deixeu coure uns 5-10 minuts més i ja tindreu a punt els calamars. Deixeu-los reposar, recordeu com més reposin millors estaran 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada