diumenge, 30 de juny del 2024

Pa de plàtan amb mascarpone

 Una de les receptes més famoses americanes, és aquest pa de plàtan. La recepta que us adjunto és ideal quan tingueu uns plàtans massa madurs per menjar-vos-els i d'aquesta manera evitareu llençar-los, alhora que tindreu un bescuit molt gustós. He afegit a la massa unes nous, però també hi combinaria bé qualsevol altre fruit sec o també unes gotes de xocolata. 



Ingredients (motlle de plum-cake):

250 g de plàtan ben madur

1 plàtan per decorar (opcional)

60 ml d'oli d'oliva suau

200 g de mascarpone

100 g de mel

2 ous

215 g de farina

1 c/c llevat

1/2 c/c de bicarbonat

Unes nous

Preparació:

Peleu els plàtans i poseu-los en un bol on els pugueu aixafar. Afegiu l'oli d'oliva, el mascarpone i la mel. Incorporeu eles ous i remeneu-ho fins que tingueu una massa homogènia. Adjunteu a la massa la farina tamisada, el llevat i el bicarbonat. Remeneu-ho tot molt bé i afegiu les nous picades. Poseu la massa en un motlle de plum-cake Talleu el plàtan que teníeu reservat a llesques longitudinals i poseu-lo sobre la massa. Introduïu el motlle dins el forn preescalfat a 180° i deixeu-lo coure fins que estigui daurat i en introduir un escuradents a la massa, aquest surti net. Trigarà uns 45-50 minuts. Deixeu refredar i serviu. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada