dissabte, 26 d’octubre del 2024

Pastís especiat de poma

 Aquesta és una adaptació d'una recepta de la revista cuina. A la revista fan la recepta amb peres, la veritat és que a casa ja la vaig fer, però vaig tenir un problema amb la caramel·lització de la pera i no va quedar gaire lluïda, això si va quedar tan bona que he decidit tornar-la a fer. Aquest cop he canviat les peres per pomes (sota demanda familiar...). Si us agraden les espècies, les galetes lotus, el gingebre; aquesta recepta us encantarà. 



Ingredients (motlle de 22-24cm) (8 persones):

Pel caramel i cobertura:

3 pomes granny smith, reineta..

100 g de sucre

30 g de mantega

Pel farcit:

200 g de farina

mesures en culleradetes:

1 llevat en pols, 1/2 bicarbonat i 1/2 sal

1 canyella pols, 1/2 gingebre pols, 1/4 nou moscada pols, 1/2 matafaluga pols, 1/4 clau pols

150 g de sucre morè

2 ous L

120 ml 'oli de gira-sol 

120 ml de llet


Preparació:

Comenceu preparant el que serà la part de dalt del pastís. Poseu una paella al foc i foneu la mantega juntament amb el sucre. Peleu les pomes i talleu-les en 8 parts. Quan la mantega i el sucre comencin a agafar una mica de color, afegiu les pomes. Aneu-les remenant i coent a foc baix fins que es caramel·litzin i quedin una mica toves. 


Mentre es van coent, comenceu a preparar el farcit i preescalfeu el forn a 180°, calor a dalt i baix. 

Poseu en un bol els ingredients secs passats pel tamís, la farina, la sal i les espècies, reserveu-ho. En un altre bol poseu els ous i el sucre i bateu-ho fins que quedi la mescla esponjosa (podeu fer-ho amb barnilles o robot). Incorporeu-hi la llet i l'oli. Remeneu-ho tot bé i ara hi podeu afegir els ingredients secs. Barregeu-ho i ja ho tindreu a punt. 

Quan estiguin precuites les pomes, poseu-les al fons del motlle, si hi ha caramel, podeu posar-lo a sota abans d'incorporar les pomes. Situeu a sobre les pomes que cobreixin tota la base i repartiu per sobre la massa que heu preparat. 

                                       

Coeu al forn uns 45 minuts. Quan en introduir un escuradents, aquest surti net, ja el podreu treure. No us espereu a desemmotllar-lo, ja que el caramel es refredarà i serà més complicat. Bolqueu-lo en calent sobre la plata de servir. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada