Aquesta recepta, encara que la paraula sembla un insult, és típica de Brasil. Les companyes del Desafio en la cocina
aquest mes ens han fet creuar la "bassa" i anar a un altra continent. Les coxinhas, són una mena de croquetes, amb un farcit de pollastre, recobert per una massa feta amb farina i puré de patata. El resultat, un aperitiu o entrant molt gustós, que el podeu acompanyar amb la salsa que més us agradi. Jo he triat una salsa picant per la ocasió.
Com cada mes ja sabeu que podeu trobar més versions de la recepta al web Desafio en la Cocina.
Ingredients (20 coxinhas):
150 ml d'aigua300 ml de llet
2 pastilles de caldo
75 ml de puré de patata
1 cullerada de mantega
180g de farina
Mantega
Pa ratllat
2 ous
Oli
1/2 pollastre
3 cullerades de formatge crema
1 ceba petita
2 grans d'all
espècies a gust
Per la salsa:
1/2 kg de tomates2 grans d'all
Sal
Unes gotes de salsa de picant (chiles)
Preparació:
Primer de tot prepareu el pollastre. En una paella, poseu el pollastre desossat, juntament amb la ceba i els alls picats. Afegiu les espècies que més us agradin. Deixeu que es cogui i quan estigui fred, afegiu-hi el formatge crema i deixeu refredar.
Mentre es va coent el pollastre, podeu anar preparant la pasta que envolcallarà el farcit de pollastre.
En una cassola, poseu l'aigua, la llet, les pastilles de caldo, el puré de patata i la mantega. Poseu-ho a foc lent i quan estigui a punt de bullir, aparteu del foc i afegiu la farina de cop. Remeneu amb força fins aconseguir una massa homogènia. Quan ja tingueu la massa feta, unteu amb oli l'encimera i escampeu la massa. Deixeu que es refredi.
Quan la massa estigui freda, agafeu una porció i formeu un cercle aplanat amb una mica de massa i al mig afegiu el farcit de pollastre. Doblegueu la massa de manera que quedi al mig el farcit i modeleu les coxinhas que tenen forma de "cuixa de pollastre" (d'aquí ve el nom, coxinha en portuguès vol dir cuixeta).
Poseu l'oli de fregir en una paella o cassó i quan estigui calent, passeu les coxinhas per ou batut i pa torrat i fregiu-les. Per acompanyar podeu preparar una salsa, en aquest cas he fet una salsa de tomata picant. Per preparar-la, tritureu la tomata i poseu oli en una paella. Afegiu els alls picats i poseu-hi els alls, quan estigui una mica daurat afegiu la tomata i deixeu-la coure. Quan estigui cuita, afegiu unes gotes de salsa picant.
Ostres ara flipava! pensava això ja ho he vist fa res... i és el repte!!! doncs t'han quedat molt bé aquestes coxinhas (tela amb el nom, sona una mica així... jeje). I enhorabona per haver quedar finalista!
ResponEliminaGràcies Eva estan boníssimes!!
EliminaMucha suerte con el concurso ;) y esas coxinhas te han quedado fantásticas
ResponEliminaMucahs gracias, un abrazo!!
Eliminate han quedado de lujo.
ResponEliminallevan faena pero el resultado es muy bueno
besitos
Si que dan faena! pero estan riquisimos. gracias i besos!!
EliminaUna pinta estupenda, y que ricas se ven, besos
ResponEliminaGracias Mara, que buenas eh!!
EliminaPero qué delicia guapa te han quedado espectaculares, todo el esfuerzo ha valido al pena, porque te han quedado geniales!
ResponEliminaBesitos
Si son entretenidas verdad!! un beso!
EliminaSe les ve una pinta estupenda. ricas ricas.
ResponEliminasaludos cocinando con cintro. :-)))
Gracias Cintro, un beso!
Eliminat'han quedat perfectes, un altre desafio superat
ResponEliminapetons
gracies Lidia!!
EliminaTodos parejitos, que buenas manos.
ResponEliminaSe ven muy ricos.
gracias besos!
EliminaMmmmmm t'han quedat delicioses aquestes coxinhas!!! Que bona pinta nena!!! M'encanta!! I la salsa més!! quina delicia! Petons,
ResponEliminagracies Laura una abraçada!!
EliminaQue bien te han quedado! y las fotos estupendas!
ResponEliminaJuanan Cuuking!
Te han quedado bien ricas, tienen muy buena pinta!
ResponEliminaBesisss
Gracias Bea besos!!
Eliminauau, no ho coneixia gens, però em sembla deliciós. Una versió diferent i més bona de les nostres croquetes.
ResponEliminaEns veiem a Manlleu!!!
Jo tampoc no ho coneixia i ja veus boníssimes!!
EliminaMolt bones preciosa, per cert, a veure que ens expliques de aquest concurs que jo soc molt i molt tafanera. Petons. Yolanda.
ResponEliminaGràcies Yolanda!!
EliminaUnas coxinhas estupendas y muy bien acompañadas.
ResponEliminaGracias besos!!
EliminaAmb tantes com he vist aquests díes, segur que acabo fent-les. T'han quedat ben maques.
ResponEliminaMoltes felicitats pel premi de la revista Cuines.
Petons.
moltíssimes gràcies, una abraçada!!
EliminaSe ven geniales, enhorabuena por el desafio chati
ResponElimina
Eliminagracias Mar, un beso!
Tenen molt bona pinta, ara mateix en menjaria una! Estic impacient que ens diguis com ha anat la diad cuina!!!
ResponEliminaPetonets,
Palmira
Una foto preciosa, han quedado espectaculares. Besos.
ResponEliminagracias Carmela Besos
EliminaHola !!!Las fotos hablan por si solas...me han encantado...Besets.
ResponEliminaMe encanta la idea de meterle el pure de patatas preciosa, impresionante como te han quedado las fotos, felicidades corazon
ResponEliminaUn besazo de Vanessa de Il Prezzemolo Tritato.
tienen una pinta espectacular, enhorabuena!!!!
ResponEliminaMuy ricas, te han quedado estupendas!!!!! besos
ResponEliminageniales!!! si es que al final merece la pena el chollo xd
ResponEliminaJo també l'hi vaig afegir patata a la massa. T'han quedat molt bé, donen feina pero el resultat compensa.
ResponEliminaPetons,
Pilar
te han quedado genial, compi!!! un bikiño
ResponEliminaQue buen paso a paso para que no haya dudas, además esa salsita de tomate tan espesita y picante debe de ser toda una delicia. Un besote.
ResponEliminaMe encanta la salsita...tan espesita...tan rica...muy buena pinta!
ResponEliminaSussi primero que nada, muchas felicidades por ese puesto de finalista chiquilla.
ResponEliminaLas coxinhas te quedaron geniales y soy de la opinión de que la salsita que mejor les va es una salsita de tomate picante, me encanta
Besitos
Hola, tarde pero segura jajaj he llegado!!
ResponEliminaFelicidades!! wooow que artistas tenemos en el grupo, finalista y todo, que maravilla.
Yo igual que tu opté por una salsita de tomate picante y dimos en el clavo, estaban de muerte.
Un besote y te quedaron geniales ... siento el retraso preciosa pero he estado liadísima