divendres, 20 de setembre de 2013

Coxinhas

Aquesta recepta, encara que la paraula sembla un insult, és típica de Brasil. Les companyes del Desafio en la cocina
aquest mes ens han fet creuar la "bassa" i anar a un altra continent. Les coxinhas, són una mena de croquetes, amb un farcit de pollastre, recobert per una massa feta amb farina i puré de patata. El resultat, un aperitiu o entrant molt gustós, que el podeu acompanyar amb la salsa que més us agradi. Jo he triat una salsa picant per la ocasió.
Com cada mes ja sabeu que podeu trobar més versions de la recepta al web Desafio en la Cocina.

DSC_0013


Ingredients (20 coxinhas):  

DSC_0018150 ml d'aigua
300 ml de llet
2 pastilles de caldo
75 ml de puré de patata
1 cullerada de mantega
180g de farina
Mantega
Pa ratllat
2 ous
Oli
1/2 pollastre
3 cullerades de formatge crema
1 ceba petita
2 grans d'all
espècies a gust

Per la salsa:

1/2 kg de tomates
2 grans d'all
Sal
Unes gotes de salsa de picant (chiles)

Preparació:

Primer de tot prepareu el pollastre. En una paella, poseu el pollastre desossat, juntament amb la ceba i els alls picats. Afegiu les espècies que més us agradin. Deixeu que es cogui i quan estigui fred, afegiu-hi el formatge crema i deixeu refredar.

DSC_0004

Mentre es va coent el pollastre, podeu anar preparant  la pasta que envolcallarà el farcit de pollastre.
En una cassola, poseu l'aigua, la llet, les pastilles de caldo, el puré de patata i la mantega. Poseu-ho a foc lent i quan estigui a punt de bullir, aparteu del foc i afegiu la farina de cop. Remeneu amb força fins aconseguir una massa homogènia. Quan ja tingueu la massa feta, unteu amb oli l'encimera i escampeu la massa. Deixeu que es refredi.

DSC_0007

Quan la massa estigui freda, agafeu una porció i formeu un cercle aplanat amb una mica de massa i al mig afegiu el farcit de pollastre. Doblegueu la massa de manera que quedi al mig el farcit i modeleu les coxinhas que tenen forma de "cuixa de pollastre" (d'aquí ve el nom, coxinha en portuguès vol dir cuixeta).

DSC_0008


DSC_0009

DSC_0011

Poseu l'oli de fregir en una paella o cassó i quan estigui calent, passeu les coxinhas per ou batut i pa torrat i fregiu-les. Per acompanyar podeu preparar una salsa, en aquest cas he fet una salsa de tomata picant. Per preparar-la, tritureu la tomata i poseu oli en una paella. Afegiu els alls picats i poseu-hi els alls, quan estigui una mica daurat afegiu la tomata i deixeu-la coure. Quan estigui cuita, afegiu unes gotes de salsa picant.

DSC_0021


Per cert, he quedat finalista al concurs que feia la revista Cuina per a bloguers!!!! Aquest dissabte a Manlleu a fer les activitats que ens tenen preparades i a veure els guanyadors!. Em fa molta il·lusió poder-hi ser i conèixer als altres companys finalistes.. ja us explicaré!!

45 comentaris:

  1. Ostres ara flipava! pensava això ja ho he vist fa res... i és el repte!!! doncs t'han quedat molt bé aquestes coxinhas (tela amb el nom, sona una mica així... jeje). I enhorabona per haver quedar finalista!

    ResponElimina
  2. Mucha suerte con el concurso ;) y esas coxinhas te han quedado fantásticas

    ResponElimina
  3. te han quedado de lujo.
    llevan faena pero el resultado es muy bueno
    besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que dan faena! pero estan riquisimos. gracias i besos!!

      Elimina
  4. Pero qué delicia guapa te han quedado espectaculares, todo el esfuerzo ha valido al pena, porque te han quedado geniales!
    Besitos

    ResponElimina
  5. Se les ve una pinta estupenda. ricas ricas.
    saludos cocinando con cintro. :-)))

    ResponElimina
  6. t'han quedat perfectes, un altre desafio superat

    petons

    ResponElimina
  7. Todos parejitos, que buenas manos.
    Se ven muy ricos.

    ResponElimina
  8. Mmmmmm t'han quedat delicioses aquestes coxinhas!!! Que bona pinta nena!!! M'encanta!! I la salsa més!! quina delicia! Petons,

    ResponElimina
  9. Que bien te han quedado! y las fotos estupendas!

    Juanan Cuuking!

    ResponElimina
  10. Te han quedado bien ricas, tienen muy buena pinta!
    Besisss

    ResponElimina
  11. uau, no ho coneixia gens, però em sembla deliciós. Una versió diferent i més bona de les nostres croquetes.
    Ens veiem a Manlleu!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc no ho coneixia i ja veus boníssimes!!

      Elimina
  12. Molt bones preciosa, per cert, a veure que ens expliques de aquest concurs que jo soc molt i molt tafanera. Petons. Yolanda.

    ResponElimina
  13. Unas coxinhas estupendas y muy bien acompañadas.

    ResponElimina
  14. Amb tantes com he vist aquests díes, segur que acabo fent-les. T'han quedat ben maques.
    Moltes felicitats pel premi de la revista Cuines.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Se ven geniales, enhorabuena por el desafio chati

    ResponElimina
  16. Tenen molt bona pinta, ara mateix en menjaria una! Estic impacient que ens diguis com ha anat la diad cuina!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  17. Una foto preciosa, han quedado espectaculares. Besos.

    ResponElimina
  18. Hola !!!Las fotos hablan por si solas...me han encantado...Besets.

    ResponElimina
  19. Me encanta la idea de meterle el pure de patatas preciosa, impresionante como te han quedado las fotos, felicidades corazon
    Un besazo de Vanessa de Il Prezzemolo Tritato.

    ResponElimina
  20. tienen una pinta espectacular, enhorabuena!!!!

    ResponElimina
  21. Muy ricas, te han quedado estupendas!!!!! besos

    ResponElimina
  22. geniales!!! si es que al final merece la pena el chollo xd

    ResponElimina
  23. Jo també l'hi vaig afegir patata a la massa. T'han quedat molt bé, donen feina pero el resultat compensa.
    Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  24. te han quedado genial, compi!!! un bikiño

    ResponElimina
  25. Que buen paso a paso para que no haya dudas, además esa salsita de tomate tan espesita y picante debe de ser toda una delicia. Un besote.

    ResponElimina
  26. Me encanta la salsita...tan espesita...tan rica...muy buena pinta!

    ResponElimina
  27. Sussi primero que nada, muchas felicidades por ese puesto de finalista chiquilla.
    Las coxinhas te quedaron geniales y soy de la opinión de que la salsita que mejor les va es una salsita de tomate picante, me encanta
    Besitos

    ResponElimina
  28. Hola, tarde pero segura jajaj he llegado!!
    Felicidades!! wooow que artistas tenemos en el grupo, finalista y todo, que maravilla.
    Yo igual que tu opté por una salsita de tomate picante y dimos en el clavo, estaban de muerte.
    Un besote y te quedaron geniales ... siento el retraso preciosa pero he estado liadísima

    ResponElimina