Que passeu tots una bona diada i ho pugueu celebrar en companyia!!
Veureu que és una versió del zebra's cake.
Ingredients ( motllo de 26cm):
250g de sucre
250ml d'oli de girasol
250ml de llet
300g de farina
1 culleradeta de llevat en pols
2 cullerades de sucre avainillat
Colorants groc i vermell
Preparació:
Poseu els ous en el bol de la batedora (jo cooking chef, barilles) i afegim el sucre fins que estiguin d'un color blanquinós. Sense que pari de batre la batedora, aneu afegint l'oli a poc a poc i després la llet. Traiem el bol del robot i anem afegint la farina passada pel tamís i el llevat. Aneu remenant amb moviments envolvents fins que estigui tot ben unit. En aquest punt separarem les masses en dues. Jo en aquest punt he pesat la massa i he dividit el pes en nou. El pes que m'ha donat l'he multiplicat per 4 que serà la quantitat de massa que necessitaré per fer les barres vermelles. La resta serà (5) la massa groga de les barres grogues. Si no voleu pesar i fer tot aquest procés tant liós, jo he calculat que cada color correspon aproximadament a la mesura d'un cullerot de sopa ben ple. Això, les 4 porcions de massa o 4 cullerots els tenyiu de vermell. La resta, 5 porcions o 5 cullerots, els tenyiu de vermell.
Ara ve el muntatge de la massa dins el motllo. Unteu un motllo amb mantega i empolsiu-lo amb farina. Per distribuir la massa, jo vaig agafar un cullerot per la massa groga i un altre cullerot per la massa vermella. D'aquesta manera, cada cop posareu una mica de massa groga i una de vermella i quedaran les línies ben definides. Per començar a muntar la massa, comenceu amb la groga. Amb el cullerot, agafeu massa (una mica més d'un cullerot) i poseu la cullerada al mig del motllo, quedarà un cercle de massa. Ara agafeu la massa vermella. Poseu la massa vermella, just al mig de la massa que heu posat abans groga. Veureu que la massa vermella, desplaça a la massa groga cap enfora.
Seguiu amb una cullerada de massa groga, aquesta desplaçarà la taca vermella i així anar fent fins al final. Veureu que a mesura que aneu posant les cullerades, es van formant unes línies vermelles, que seran les barres vermelles de la senyera.
Quan hàgiu acabat amb tota la massa, poseu-lo al forn preescalfat a 180º. Poseu calor a dalt i baix i situeu-lo al segon pis començant per baix. Trigarà uns 30-40 minuts en coure's. Comproveu que està cuit, posant un escuradents que travessi la coca, si surt sense massa, voldrà dir que ja està. Enretireu-lo del forn i deixeu-lo refredar. Podeu posar per sobre una capa de xocolata però també queda maco sense, ja que es veuen els cercles de la massa vermella!
Una manera perfecta de celebrar la diada!!!
ResponEliminaAmb aquests colors queda perfecte, no sabia que anant de cullerada en cullerada quedava tan bé!
Petonets i feliç diada!!
Palmira
Gràcies Palmira!!!
EliminaM'encanta, m'encanta, m'encanta!!!!!! ja havia vist el zebra cake algun cop, però sens dubte em quedo amb aquest, súper patriòtic!! Bona Diada!!
ResponEliminaMoltes gràcies Eva!!
EliminaFelicidades, yo estuve 13 años y es parte de nosotros ya que mi hijo es Catalán.Te quedo muy rica y un color precioso.Besitos
ResponEliminaGracias Doris, besos!!
EliminaUna versió genial!!!!
ResponEliminaQue passis molt bona diada!
Espero que passessis una bona diada Gemma també gràcies!!
EliminaQue original! M'agrada. El tall sembla la senyera al vent. Bona Diada!
ResponEliminaM'ha encantat la teva visió ja que vaig pensar que podria haver quedat més centradetes les barres!! gràcies!
Eliminaque bonito! y tiene que estar buenisimo, bicos
ResponEliminaGracias Viví un beso!!
EliminaHavia sentit parlar d'aquesta el·laboració però amb xocolata, ja m'ha quedat clar com es fa! per cert... felicitats pel premi a Manlleu...(acabe de veure-ho en un altre blog) Marta
ResponElimina