L'altre dia veient el programa de Amanda Laporte a Canal Cocina, em van entrar ganes de fer aquesta recepta. És superràpida i el resultat, espectacular. Per sobre el pastís, que queda quallat amb la gelatina, podeu posar la melmelada que més us agradi. Jo en pocs dies ja l'he fet dos cops, un amb melmelada de gerds i una altra amb melmelada de préssec. Quina triareu vosaltres??? Al gust, com si no hi voleu posar melmelada, la tria és vostra.
Ingredients (8-10 persones):
300 g de galetes tipus digestive
100 g de mantega
1 cullerada d'aigua
200 g de mató
4 fulls de gelatina
150 ml de nata per muntar
100 g de sucre
Ratlladura d'una llimona
250 g de melmelada al gust
Motlle de 23 cm
Preparació:
Primer de tot prepareu la base del pastís. Tritureu en un robot les galetes i barregeu-les amb la mantega fosa a temperatura ambient i la cullerada d'aigua.
Quan quedi com una pasta, esteneu-la sobre un motlle. Si poseu a sota un full de paper de forn, us serà més fàcil desemmotllar. Poseu la base a la nevera mentre prepareu el farcit.
Per fer el farcit, poseu la gelatina en remull en un bol amb aigua freda i munteu la nata fins que quedi semi muntada. En un bol poseu el mató i desfeu-lo bé. Afegiu-hi el sucre i la ratlladura de llimona. Remeneu bé i barregeu amb la meitat de la nata. Quan estigui ben integrat, afegiu la nata restant. Poseu la gelatina remullada en un bol i poseu-la uns segons al microones fins que es desfaci. Un cop desfeta, afegiu-la a la mescla anterior. Mescleu-ho tot bé i aboqueu-ho dins la base de galeta. Deixeu refredar el pastís a la nevera fins que qualli, mínim unes dues hores.
Quan s'hagi endurit la mescla, escampeu per sobre la melmelada.
Quan quedi com una pasta, esteneu-la sobre un motlle. Si poseu a sota un full de paper de forn, us serà més fàcil desemmotllar. Poseu la base a la nevera mentre prepareu el farcit.
Per fer el farcit, poseu la gelatina en remull en un bol amb aigua freda i munteu la nata fins que quedi semi muntada. En un bol poseu el mató i desfeu-lo bé. Afegiu-hi el sucre i la ratlladura de llimona. Remeneu bé i barregeu amb la meitat de la nata. Quan estigui ben integrat, afegiu la nata restant. Poseu la gelatina remullada en un bol i poseu-la uns segons al microones fins que es desfaci. Un cop desfeta, afegiu-la a la mescla anterior. Mescleu-ho tot bé i aboqueu-ho dins la base de galeta. Deixeu refredar el pastís a la nevera fins que qualli, mínim unes dues hores.
Quan s'hagi endurit la mescla, escampeu per sobre la melmelada.
Mmmm que bo!!! aquest pastís ha d'estar deliciós, jo potser escolliria amb melmelada de gerds, però tampoc li faria un lleig a la de préssec!!
ResponEliminaOoooh!!! M'encanten els pastissos de formatge!!! Pero mai l'he probat amb mató!!! Oooh ha de ser bonissim!! Quina pinta més bona!! Petons guapa
ResponEliminaEls pastissos de formatge quallats amb gelatina són super resultons, fàcils de fer i amb l¡èxit assegurat, oi?
ResponEliminaSussi!! Deliciós, aquest és el meu pastís preferit! Cremós, amb gust làctic, amb el cruixent de la galeta, l'àcid de la melmelada... es mengen amb la mirada, els teus pastissets!!!
ResponEliminaQuina meravellas de pastís pel cap de setmana, i amb mató ha de tenir un punt molt refrescant!
ResponEliminaBon cap de setmana,
Palmira