divendres, 20 de febrer del 2015

Sarmale- Rotllets de col farcits

DESAFÍO EN LA COCINADesafío en la cocina ja està aquí. Aquest mes, la M.Luz ens proposa una plat salat i viatgem a Rumania. El sarmale és un plat típic de Nadal, pot fer-se de fulles de col o bé de vinya. La diferència amb els nostres farcellets de fulles de col està en el farcit, els sarmale duen arrós en cru, que es cou al mateix temps que ho fa la carn. A casa com que ens agrada  molt la col (menys a la meva filla), ens ha agradat molt, aviat hi tornarem!!


Ingredients (4 persones):

1 col mitjana
2 cebes mitjanes
1 pastanaga grossa
1/2 kg de tomates madurs
400g de carn picada
1 tassa de cafè d'arrós
Oli i sal

Preparació:

Mentre preparem el farcit, aprofitem per fer la salsa de tomata. Posem oli a la cassola on courem les sarmale. Quan estigui calent l'oli, afegim les tomates ratllades i ho deixem fins que estigui quasi cuita la salsa. 


En una paella, hi posem oli i comencem a fer el farcit. Quan l'oli estigui calent, afegim la ceba ratllada. Quan comenci a agafar color, afegim la pastanaga ratllada. Deixem coure fins que la pastanaga estigui una mica estovada. 


Enretirem del foc i hi afegim la carn picada. Com que a mi m'agrada la carn ben picadeta, he posat la carn i el sofregit a la picadora fins que ha quedat el conjunt una mica més fi. Llavors hi afegim l'arrós. Salem la carn.


Posem una olla al foc i quan l'aigua bulli, hi posem una culleradeta de sal. Hi afegim les fulles de col ben netes i les hi deixem dos minuts o fins que estiguin una mica toves (dependrà de la varietat de col, jo he utilitzat la que ens agrada més, una rissada). Posem un recipient amb aigua freda i passats els dos minuts, hi posem les fulles de col, així s'atura la cocció i no perden el color verd. 





Tallem la part més gruixuda dels nervis de la fulla i les posem estesses per farcir-les.


Ajuntem les puntes que han quedat obertes i posem al mig de la fulla una mica del farcit.



Dobleguem els laterals cap al centre del farcit.




Enrotllem des d'on hem tallat el nervi fins aconseguir un farcellet.











Anem situant els farcellets a la cassola on hem cuit la tomata. 




Afegim una mica d'aigua a la cassola i ho posem a coure durant uns 45 minuts a foc baix.  Ja les tindrem preparades per gaudir-ne!!!


Com sempre podeu trobar més receptes de les meves companyes de Sarmale aquí.

15 comentaris:

  1. Quins farcellets més bons. M'agraden molt així preparats però donen una mica de feina, oi?
    Un molt bon viatje a Rumania, per començar el cap de setmana,
    petons,
    palmira

    ResponElimina
  2. Uma receita que não conhecia mas tenho visto excelentes receitas , varias versôes
    Esta é mais uma que achei uma delicia
    bjs

    ResponElimina
  3. Muy rico te ha quedado este sarmale!! es un plato muy sabroso!! Bs.

    ResponElimina
  4. Muy rico te ha quedado este sarmale!! es un plato muy sabroso!! Bs.

    ResponElimina
  5. Un clasico muy bueno y muy apetecible¡¡
    Buen finde

    ResponElimina
  6. No havia provat mai els farcellets de col. A la foto, tenen una pinta fantàstica! Me l'apunto per fer-la! Una abraçada!

    ResponElimina
  7. T'han quedat fantàstics i el pas a pas genial :)
    petons

    ResponElimina
  8. Que paso a paso mas completo. Te han quedado de lujo.

    Besos

    ResponElimina
  9. M'ha encantat la recepta, jo no els he fet mai. Me la guardo a pendents, que la trobo molt original, completa i deliciosa!

    ResponElimina
  10. Con que pinta tan buena te han quedado, hay que ver, que se me hace la boca agua a estas horas!
    Besos

    ResponElimina
  11. Con que pinta tan buena te han quedado, hay que ver, que se me hace la boca agua a estas horas!
    Besos

    ResponElimina
  12. te han quedado perfectos y seguro que sabrosisimos!!

    ResponElimina
  13. Muy ricos, una estupenda opción para un plato muy completo. Bss

    ResponElimina
  14. Muy ricos, una estupenda opción para un plato muy completo. Bss

    ResponElimina
  15. Pues te quedaron estupendos chiquilla, qué ricos

    ResponElimina