Ingredients (8 petxines):
3 cuetes de rap3 lloms de lluç
200g de gambetes pelades (poden ser congelades)
1 ceba grossa
1/2 litre de beixamel
Oli, sal
Pa torrat
8 petxines de vieires
Preparació:
Començarem el plat preparant el farcit de peix. Tallarem el peix
(desespinat) a dauets i reservarem. Posem oli en una paella i quan
estigui calent, afegirem la ceba pelada i ratllada. Deixarem que agafi
color. Un cop la tinguem una mica rossa, afegirem el peix. Quan el peix
tingui un color blanquinós, afegirem les gambes. Remenem i deixem coure
tot junt fins que estigui al punt. Us recomano que no el coeu massa, ja
que sinó el peix perd textura i propietats.
Posem la barreja de peix al bol de la batedora i hi afegim quatre cullerades de beixamel. Remenarem tot el conjunt i farcirem les petxines.
Posem per sobre la beixamel i per sobre la beixamel, una mica de pa torrat. Posem les petxines al forn preescalfat amb el grill. Deixeu-les fins que estiguin una mica rosses.Serviu-les ben calentes.
Podeu deixar-les preparades el dia abans. Deixeu-les a la nevera sense el pa torrat. Poc abans de servir, poseu per sobre el pa torrat i escalfeu al forn igratineu.
A casa la meva sogra sempre les fa per alguna celebració. T'han quedat realment delicioses! Una abraçada!
ResponEliminaQuina sogra!! petons!
EliminaGenial te han quedado.Son muy buenas y asi presentadas visten mucho¡
ResponEliminaQuedan bien para las celebraciones, gracias!
EliminaSón boníssimes, aquestes petxines! ara fa temps que no en menjo, així que m'hauré d'animar a fer-les jo mateixa ;). Un petó!
ResponEliminaGràcies!!
EliminaM'agrada molt com queden així presentades. Quan era nena la meva àvia sempre en feia en ocasions especials i li quedaven ben bones, com les teves segur!
ResponEliminaUna abraçada,
Palmira
Merci Palmira!!
EliminaQue bones aquestes petxines, jo las vaig fer quasi iguals, però encara no les he publicat.
ResponEliminaUn plat que generalment agrada a tothom.
Una abraçada
Si fins i tot als mes petits!
EliminaGràcies per la recepta, les faré per aquestes festes.
ResponElimina