M'encanten les albergínies i al meu fill també, així que l'altre dia volent aprofitar una mica de carn picada que havia sobrat de fer hamburgueses, em vaig decidir per improvisar. Unes verduretes cuites a la planxa (ben natural) i farcides de carn picada amb una salseta de tomata. Per rematar, com que a tots dos ens encanta el gorgonzola, una salseta que li dona una alegria especial!!
Ingredients (4 persones):
2 albergínies grosses
400g de carn picada (vedella i porc)
1 ceba grossa
200ml de salsa de tomata
200ml de nata líquida
50g de formatge gorgonzola
Oli i sal
Preparació:
Talleu les albergínies a rodanxes i saleu-les. Poseu al foc una planxa o utilitzeu-ne una d'elèctrica. Coeu per tandes les albergínies i reserveu-les.
Mentre aneu coent la verdura, poseu una paella al foc amb oli. Quan estigui calent, poseu-hi la ceba ratllada i coeu-la a foc baix. Quan la ceba tingui un color daurat, afegiu-hi la carn picada. Quan estigui tot cuit, poseu-li la salsa de tomata i barregeu.
Per fer la salsa, barregeu la nata amb el formatge i una mica de sal.
Poseu-la en un cassó al foc i aneu remenant fins que espesseixi una mica. Munteu el timbal. Poseu una rodanxa d'albergínies al fons d'un plat.
Poseu per sobre una mica de carn amb salsa.
A sobre, poseu-hi una altra rodanxa i una mica més de carn picada. Feu quatre capes i escampeu sobre la última rodanxa d'albergínia una mica de salsa de gorgonzola. Ja teniu preparat una timbal. Feu el mateix amb la resta de rodanxes d'albergínia i carn picada. Serviu dos timbals per persona.
Quin timbal més bó ! I a més perfecte per un àpat ben sa i lleuger si no ens passem amb la salseta!
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana,
Palmira
Fàcil i resultón!!
EliminaUn timbal muy acertado y bueno,auper apetecible¡¡
ResponEliminaGràcies Miquel!!
EliminaUna presentació molt original! Deliciós amb aquesta salsa de gorgonzola! Una abraçada!
ResponEliminaMerci Anna!!!
Elimina