dimecres, 20 de maig de 2015

Pastís Charlotte de fruits vermells

3r aniversari del Desafio en la Cocina!!!! Cal celebrar-ho i en aquesta ocasió ho fem amb un pastís Charlotte. Com que estem en plena temporada de maduixes, què millor que utilitzar aquests meravellosos fruits que ens dona la primavera per guarnir aquest espectacular pastís!!







Ingredients:

Dues làmines de bescuit de 20cm de diàmetre
15-20 melindros

Per la Bavaresa:

5 fulls de gelatina (9g)
300-350g de maduixes
80g de rovells d'ou (5 ous mitjans)
100g de sucre llustre
400g de nata líquida (35%MG)

 Per l'almívar:

100g de sucre
100g d'aigua
extracte de vainilla

Decoració:

125 g de gerds i nabius
250 g de maduixes


Preparació:

Per fer el pastís he utilitzat un bescuit genovesa, podeu trobar la recepta aquí (4 ous). Primer de tot prepararem l'almívar, posarem en un cassó l'aigua i el sucre i ho deixarem coure uns 5 minuts a foc baix. Reservarem. Triturem les maduixes de la bavaresa i passem pel colador. Hem d'aconseguir 250g de puré de fruita.
Poseu el rovells amb el sucre a la batedora i munteu-les fins que estiguin blanquinoses. Reservem. Ara prepararem l'estructura de la Charlotte, ja que quan muntem la bavaresa s'ha de fer ràpid i cal que tot estigui preparat. Poseu en el plat de presentació la base de bescuit pintat amb l'almíbar i als costats els melindros també pintats amb almíbar. Necessitareu alguna estructura per aguantar els melindros, podeu fer servir la part exterior d'un motllo desemmotllable o una cinta de paper d'acetat, la qüestió, és que aguanti l'estructura mentre es refredi.
Posem a remullar els fulls de gelatina en aigua freda. Posem el puré de maduixes al foc i quan comenci a bullir, hi afegim la mescla de rovells i sucre. 


Ho deixem coure tot junt uns 2 minuts, (que no passi de 85ºC. Ho apartem del foc i hi afegim la gelatina, 


remenem i reservem. Muntem la nata mentre es refreda una mica la crema de fruita. Un cop una mica freda la crema, hi afegim la nata muntada. 


Remenem amb moviments envolvents, no podem trigar gaire ja que la gelatina es pot començar a quallar. Aboquem la meitat de la bavaresa sobre el bescuit i hi podem posar a sobre uns trossets de maduixes. 


Posem a sobre la bavaresa el segon disc de bescuit


i a sobre hi posem la resta de la crema bavaresa. Introduïm a la nevera, s'hi ha d'estar com a mínim 4-5 hores. Quan s'hagi refredat la bavaresa, ja podrem decorar amb la fruita i si volem amb una mica de sucre llustre per sobre. Quan anem a servir, traiem el pastís del motllo i podem posar una cinta decorativa al voltant dels melindros.


Podeu trobar més variants d'aquest pastís dels meus companys de Desafío aquí.
Recepta del bloc Cake attraction.

9 comentaris:

  1. Maravillosa, te ha quedado estupenda, un beso

    ResponElimina
  2. Amb maduixes i fruites del bosc és la meva versió favorita. és un dels dolços que prefereixo però al veure les vostrs propostes he caigut que porto molt temps sense preparar cap charlotte!
    t'ha quedat de luxe total!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  3. Quina pintaaa! Boníssim!
    Una abraçada,
    Júlia

    ResponElimina
  4. Que colorido!! solo con verla ya dan ganas de comerla!! Preciosa. Bs.

    ResponElimina
  5. Me encanta! es preciosa! Una charlota magnífica, entra por los ojos, con los frutos rojos... Ummmm
    Besos

    ResponElimina
  6. Te ha quedado estupenda, qué buena pinta tiene. Y con las frutas que has puesto está deliciosa
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que es preciosa, luce fantástica, yo soy una fan de los frutos rojos, besos.

      Elimina
  7. Qué preciosidad dios mío, los frutos rojos la hacen preciosísima, me encanta chiquilla
    Un besazo

    ResponElimina
  8. un corte de lo más jugoso, feliz aniversario

    ResponElimina