Aquest mes La cocina Typical Spanish proposa fer una recepta amb tomata, com sempre, ha de ser tradicional de la nostra zona.
#AquiHayTomateTS La veritat és que pensava i pensava i al final crec que la recepta que més representa a Catalunya i que és més coneguda arreu que porti tomata, és aquesta. Així que en aquesta ocasió una recepta senzilla però no per això menys bona. Quants esmorzars o sopars a casa nostra no són així!!?? La veritat és que l'origen del pa amb tomata es creu relacionat amb la cuina de l'aprofitament. Era una bona manera d'utilitzar el pa quan es començava a assecar. El periodista i gastrònom Néstor Lujàn va trobar un poema de Pompeu Gener que data del 1884 que ja parla d'aquesta menja tant popular a casa nostra.
#AquiHayTomateTS La veritat és que pensava i pensava i al final crec que la recepta que més representa a Catalunya i que és més coneguda arreu que porti tomata, és aquesta. Així que en aquesta ocasió una recepta senzilla però no per això menys bona. Quants esmorzars o sopars a casa nostra no són així!!?? La veritat és que l'origen del pa amb tomata es creu relacionat amb la cuina de l'aprofitament. Era una bona manera d'utilitzar el pa quan es començava a assecar. El periodista i gastrònom Néstor Lujàn va trobar un poema de Pompeu Gener que data del 1884 que ja parla d'aquesta menja tant popular a casa nostra.
Lo
que menjarem certa nit,
ço
és pa amb oli, amanit
amb
tomaca, e bon profit,
s'ha
fet de moda...
Madama
Adam n'ha menjat,
Judit
Gautier molt li ha agradat
e
fins la gran Sarah Bernardt
s'ha
fet la llesca.
Ingredients (4 persones):
4 llesques de pa de pagésOli d'oliva extra verge
Sal
Tomata de penjar
Embotit ( botifarra blanca, botifarra negra, catalana...)
Preparació:
Tallar les tomates per la meitat. Xocar amb la mitja tomata directament el pa. Amaniu amb oli d'oliva extra verge i sal. Si en comptes de pa tou, feu una torrada, la podeu fregar amb un all abans de posar la tomata. Acompanyar amb la botifarra negre, botifarra blanca, catalana o l'embotit que més us agradi. Bon profit!!!Podeu trobar més receptes fetes amb tomata de les diferents comunitats aquí.
El pa amb tomaca que no falti...però amb l'acompanyament que hi has posat...mmmmm quin esmorzar de diumenge!!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Ben senzill però bo eh!!
EliminaY que bueno que esta este pan.
ResponEliminaNo hay como un pan de payés!
Eliminawow wow que cosa más rica de pan tumaca, me encanta con el fiambre, es mi desayuno perfecto.
ResponEliminaun beso!
http://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/
El mio también !! besicos!
Eliminaun pan de primera, ya lo creo!! que pena no poder meter la mano en la pantalla, no dejaba ni las migas! gracias por tu participación, bicos
ResponEliminagracis besoos!!
EliminaUn básico que entra por los ojos, que pinta por favor!! como no me dejaron participar ayer, lo explico hoy en mi post por si te interesa..
ResponEliminaUn beso!
Vaya es complicado esto de lo tradicional o no!
EliminaQue no falti mai a casa!! Tot i que ara mateix si em podessis portar butifarra, llonganissa i fuet em faries la mar de feliç i em descuidaria de qualsevol dieta!!!
ResponEliminaHaurem d'esperar fins l'agost però per sort pà amb tomaquet es pot preparar sempre i gairebé tot arreu!
Petons i bona setmana
Palmira
Ja falta poc, jo ja te n'enviaria!!
EliminaMuy buena aportación! me encanta!
ResponEliminaGracias besos!!
EliminaHa quedat molt bè! si és que un bò pà amb tomàquet no pot faltar mai a casa!
ResponEliminaGràcies per participar!
Te ha quedado muy bien. Un buen pan con tomate no puede faltar nunca en casa.
Gracias por participar.
Moltes gràcies, petonets!!
EliminaOlé quines fotos, quina pinta!
ResponEliminaMarta
merci!!!
EliminaUna de les millors menges de casa nostra, el pa amb tomàquet! i unes fotos molt xules ;)
ResponEliminaTipic típic merci!!
EliminaSiento pasarme tan tarde pero he estado unos dias en España y sin internet! Menudo bodegon sabroso y rico que te has marcado! Ñam ñam!
ResponEliminayo también voy tarde grtacias, besos!
EliminaA una tosta de estas no hay quien se resista!! me la comía ahora mismo!! Bs.
ResponEliminagracias! un beso!
EliminaAquesta es genial per qualsevol sopar.
ResponEliminaM'ha encantat aquest post. Felicitats pel teu bloc. Els colors de la primavera vesteixen els paisatges i el clima ens incentiva més a sortir i gaudir del cinema, els esports i festivals que fan avantsala al tan esperat estiu. Aqui us deixo unes quantes idees per posar-les en practica, i una aigua detox per llepar-se els dits, desitjo que gaudiu d'aquest post tan colorit i refrescant, t'espero a elracodeldetall.blogspot.com
Moltes gràcies Julia!!!
EliminaQué rico!! Todavía no había llegado a ti comentando!!! Está delicioso!!! Besotes!! Me quedo por aquí.
ResponEliminaLo más sencillo y más rico a la vez, me encanta el pan con tomate y un chorrito de aceite de oliva....ummm que delicia!!!
ResponEliminaUn bst.