3r aniversari del Desafio en la Cocina!!!! Cal celebrar-ho i en aquesta ocasió ho fem amb un pastís Charlotte. Com que estem en plena temporada de maduixes, que millor que utilitzar aquests meravellosos fruits que ens dona la primavera per guarnir aquest espectacular pastís!!
Ingredients:
Dues làmines de bescuit de 20 cm de diàmetre
15-20 melindros
Per la Bavaresa:
5 fulls de gelatina (9 g)
300-350 g de maduixes
80 g de rovells d'ou (5 ous mitjans)
100 g de sucre llustre
40 g de nata líquida (35% MG)
Per l'almívar:
100 g de sucre
100 g d'aigua
extracte de vainilla
Decoració:
125 g de gerds i nabius250 g de maduixes
Preparació:
Per fer el pastís he utilitzat un bescuit genovès, podeu trobar la recepta aquí (4 ous). Primer de tot prepareu l'almívar, poseu en un cassó l'aigua i el sucre i deixeu-ho coure uns 5 minuts a foc baix. Reserveu. Tritureu les maduixes de la bavaresa i passeu pel colador. Heu d'aconseguir 250 g de puré de fruita.
Poseu els rovells amb el sucre a la batedora i munteu-los fins que estiguin blanquinosos. Reserveu. Ara prepararem l'estructura de la Charlotte, ja que quan munteu la bavaresa s'ha de fer de pressa i cal que tot estigui preparat. Poseu en el plat de presentació la base de bescuit pintat amb l'almívar i als costats els melindros també pintats amb almívar. Necessitareu alguna estructura per aguantar els melindros, podeu fer servir la part exterior d'un motlle desemmotllable o una cinta de paper d'acetat.
Poseu a remullar els fulls de gelatina en aigua freda. Poseu el puré de maduixes al foc i quan comenci a bullir, afegiu-hi la mescla de rovells i sucre.
Deixeu-ho coure tot junt uns 2 minuts (que no passi de 85 °C). Aparteu-ho del foc i afegiu-hi la gelatina,
remeneu i reserveu. Muntem la nata mentre es refreda una mica la crema de fruita. Un cop una mica freda la crema, afegiu-hi la nata muntada.
Barregeu amb moviments envolvents, no trigueu gaire, ja que la gelatina es pot començar a quallar. Aboqueu la meitat de la bavaresa sobre el bescuit i repartiu a sobre uns trossets de maduixes.
Poseu a sobre la bavaresa el segon disc de bescuit
i a sobre poseu-hi la resta de la crema bavaresa. Introduïu a la nevera, s'hi ha d'estar com a mínim 4-5 hores. Quan s'hagi refredat la bavaresa, ja podreu decorar amb la fruita i si voleu amb una mica de sucre llustre per sobre. Quan el serviu podeu posar una cinta decorativa al voltant dels melindros.
Podeu trobar més variants d'aquest pastís dels meus companys de Desafío aquí.
Recepta del bloc Cake attraction.
Maravillosa, te ha quedado estupenda, un beso
ResponEliminaAmb maduixes i fruites del bosc és la meva versió favorita. és un dels dolços que prefereixo però al veure les vostrs propostes he caigut que porto molt temps sense preparar cap charlotte!
ResponEliminat'ha quedat de luxe total!
Petons
Palmira
Quina pintaaa! Boníssim!
ResponEliminaUna abraçada,
Júlia
Que colorido!! solo con verla ya dan ganas de comerla!! Preciosa. Bs.
ResponEliminaMe encanta! es preciosa! Una charlota magnífica, entra por los ojos, con los frutos rojos... Ummmm
ResponEliminaBesos
Te ha quedado estupenda, qué buena pinta tiene. Y con las frutas que has puesto está deliciosa
ResponEliminaBesos
Es que es preciosa, luce fantástica, yo soy una fan de los frutos rojos, besos.
EliminaQué preciosidad dios mío, los frutos rojos la hacen preciosísima, me encanta chiquilla
ResponEliminaUn besazo
un corte de lo más jugoso, feliz aniversario
ResponElimina