diumenge, 6 de gener del 2013

Polvorons

Els polvorons, típics de Nadal, no és que siguin gaire tradicionals aquí a Catalunya i a casa no n'hem menjat mai gaires. Però resulta que a la meva filla li agraden molt, amb la qual cosa aquest any m'he decidit a provar de fer-los a casa. Cercant receptes, he acabat triant la de Webos fritos i n'he fet amb gust de canyella i anís i uns altres de xocolata. Realment cal una mica de paciència ja que la massa es desfà molt, però el resultat final és molt bo i com sempre amb les coses fetes a casa més sanes ja que tens clar el que hi has posat.


Ingredients:

350g de farina per rebosteria
40g d'ametlles moltes crues
90g de sucre glas
110g de llar de porc ibèric
Una mica d'anís
1/2 cullerada de canyella en pols
30g de xocolata en pols (pura)
Sucre glas per decorar


Preparació:

Passar la farina per un tamís i barrejar-la amb la farina d'ametlla. Posar-ho tot junt en una plata del forn preescalfat a 150º. Deixa-ho durant 1/2 hora al forn, tenint la precaució d'anar-ho remenant de tant en tant. Deixar refredar la mescla de farina i ametlla. Jo ho vaig fer per la nit i els vaig deixar fins l'endemà.


Un cop reposat, posar-ho en un bol i afegir-hi el llar a temperatura ambient, el sucre, l'anís i la canyella. Barrejar-ho amb les mans fins que us quedi una mescla homogènia. Jo vaig utilitzar la cooking chef amb la pala K. Veureu que queda una mena de farina que si l'apretes agafa forma. en aquest punt, si voleu fer-ne de xocolata, dividiu la massa en dos i afegiu en una massa la xocolata en pols. Remeneu fins que quedi una massa homogènia. Feu dues boles amb les masses i envolcalleu-les amb paper fil.  En aquest moment, introduïu-la a la nevera per espai de 30-60 minuts.
Per formar els polvorons veureu que la massa tendeix a esmicolar-se. Jo us aconsello agafar dos fulls de paper film. Posar la massa sobre un full, i a sobre poseu-hi l'altre paper film. Esteneu-ho amb un corró fins que us quedi el gruix desitjat. Agafeu un tallapastes i aneu fent els polvorons. Poseu-los en una plata de forn.
Mentre aneu fent els polvorons, preescalfeu el grill de forn a 200º. Un cop tingueu els polvorons fets, introduïu-los al forn a mitja altura. Trigaran uns 10-15 minuts a estar cuits. Aneu vigilant però que no se us cremin. quan els traieu del foc, espolseu-los amb una mica de sucre glas.



14 comentaris:

  1. Fets a casa segur que molt més bons i molt més sans!
    Et van quedar perfectes!

    ResponElimina
  2. pero que ricos salen los polvorones caseros! toda una delica, bicos

    ResponElimina
  3. Si que tienen que estar ricos, y ademas siendo caseros es imposible que no sean una delicia. Mil besicos

    ResponElimina
  4. Como las cosas hechas en casa no hay nada, estos polvorones te quedaron muy ricos, saludos. :-)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Isabel, la verdad es que lo hecho en casa creo que como mínimo es más sano!! besos

      Elimina
  5. A casa també en fem i surten molt bons, segur que repetireu no? De xocolata no n'he provat mai... Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els de xocolata bonísims, l'any vinent provaré altres gustos segur!! ptons

      Elimina
  6. Sólo viendo las fotos ya dicen que tienen que estar buenisimos!!!,, Besos!

    ResponElimina
  7. Sussi! Soy la seminueva en el Desafío! :) Acabo de terminar de leer tu bio! Si tus niños no se comen los dulces...tú tranquila, me los guardas y me paso a buscarlos! :P Subidón de azúcar, no pasa nada! :P

    Un placer y ya "nos veremos" por estos lares.

    Un besazo y me quedo en tu blog, obviamente! :)

    ResponElimina
  8. Tradicionales y riquísimos te quedaron.
    Bonita cocina, me quedo en ella.
    Besazos.

    ResponElimina