diumenge, 14 d’abril del 2013

Challah. Pa jueu per l'April's kitch


concurs
L'Abril del blog "April's Kitch", ja ha complert 3 anys!! Per celebrar-ho fa un concurs, sorteja uns llibres en anglès que fan una pinta!!. El blog de l'Abril si no el coneixeu l'heu de visitar. A mi m'encanta perquè tenim molts gustos en comú, la fotografia, la cuina internacional, els gats... El repte del concurs és fer alguna recepta que hi hagués en el blog o bé alguna que tingués relació amb els seus gustos. Jo ho vaig tenir clar de seguida, triar una de les seves receptes i que no hagués fet mai. M'he decantat per una un pa jueu, típic dels dinars del Sabbath (dissabte). Si voleu més informació passeu-vos pel blog de l'Abril que fa una ressenya super interessant sobre algunes festes tradicionals jueves.
El resultat, és un pa espectacular, sobretot visualment, pel que he vist hi ha multitud de formes de trenes, ho he triat una trena de sis braços i us poso aquí un enllaç tret també del blog de l'Abril de com fer-lo.
http://www.youtube.com/watch?v=iEabr6YUsFc&feature=related


 Ingredients:


450g de farina de força
160g d'aigua
12'5g de llevat fresc
1'5 cullerades de mel
2 ous
60g d'oli d'oliva
1 culleradeta de sal
 Sèsam

Preparació:

Primer de tot prepareu la massa mare. En un bol, poseu l'aigua una mica calenta, la mel i el llevat fresc. Deixeu actuar el llevat uns 10-15 minuts fins que veieu que surten unes bombolletes a la superfície de l'aigua.
Jo per fer la massa ho he fet a la cooking chef, podeu fer-ho a mà o amb qualsevol altre robot que amassi. Poseu en el bol de l'amassadora, la barreja de la massa mare, l'oli, 1'5 ous batuts (reserveu 1/2 ou per pintar el pa) i la farina de força barrejada amb la sal. Aneu amassant la mescla, s'ha de desenganxar de les parets i ha de formar-se una pilota elàstica. Deixeu-la en el bol coberta per un drap de cuina i deixeu-lo llevar. Trigarà una hora aproximadament. Passat aquest temps talleu la massa en 6 trossos iguals i estireu-los en forma de cilindre. Enganxeu les puntes dels cilindres.


Treneu-los com us indica el vídeo que us he posat més amunt.

Deixeu reposar la massa 25 minuts. Passat aquest temps, pinteu-lo amb l'ou que havíeu reservat i escampeu per sobre les llavors de sèsam.

 Poseu-lo al forn preescalfat a 180º durant aproximadament uns 30 minuts. Si se us dora i veieu que no està cuit de sota ( com hem va passar a mi) tapeu-lo amb un full de paper de plata i poseu el forn en la posició de només calor a baix.
El sèsam li dona un gust molt bo.


Crec que és un pa  ideal per menjar amb alguna cosa a sobre com una torradeta. Jo el vaig acompanyar amb una mica de tapenade i uns ous de guatlla. Molt suau, tou i gustós. Com que m'ha encantat aniré provant els diferents trenats!!






17 comentaris:

  1. Ole!!! m'ha encantat que hagis fet una recepta del blog...poca gent s'ha decantat per aquesta opció. A mi m'ajuda per veure que les eceptes están ben explicades i es poden seguir... Gracies doncs per escollir a mès una recepta jueua, una cultura que em te seduida!!!
    Si la Challah es boníssima i surt molt bè!
    Gràcies per participar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i per dedicar-me l'entrada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies a tu, m'encanten les receptes que fas d'arreu!! feliç aniversari!

      Elimina
  2. oh, quina bona idea, Sussi! I ha de ser boníssim, aquest pa! Bon homenatge per la Mon.

    ResponElimina
  3. Que maravilla de pan, el trenzado es precioso y el color que tiene es delicioso. Me ha encantado, besos!!

    ResponElimina
  4. Oh! a l'última foto es veu super esponjós. I aquest toc de mel, què bo!

    ResponElimina
  5. Oh, t'ha quedat preciós!!!
    O amb el gustet de la mel ha de ser boníssim...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Gemma la mel de debó que li dona un toc.Una abraçada!

      Elimina
  6. Una receta genial, un saludo de www.cocinandoentrefogones.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me encanta verte por aquí Leire gracias y un abrazo!!

      Elimina
  7. uhmmmm la miga se ve superior! y no me preguntes porqué pero me encantan los panes trenzados, asi sin más! besitos

    ResponElimina