dijous, 10 de juliol del 2014

Cinnamon rolls (rotllets de canyella)

Ja fa temps que veig aquesta recepta i com que m'encanta la canyella al final m'he decidit. He agafat la recepta del blog Dulcinea amb alguna variant. La seva elaboració és fàcil, només com totes les masses que han de llevar, necessita el seu temps, el resultat uns dolços esponjosos i molt gustosos, us els recomano.


Ingredients (24 rotllets):

Per la massa:

500g de farina de força
150g de sucre
200ml de llet
1 ou
100g de mantega
1 culleradeta de sal
25g de llevat fresc

Pel farciment:

90g de mantega
90g de sucre morè
4 cullerades de canyella

Pel bany:

150g de sucre llustre
4/5 cullerades de nata líquida

Preparació:

Poseu la llet en un bol i escalfeu-lo una mica per tal que hi podeu dissoldre amb facilitat el llevat fresc. En el bol de la Cooking chef, o màquina de pastar, poseu la resta d'ingredients, la farina, el sucre, la sal, l'ou i la mantega desfeta. Pasteu-ho tot uns 20 minuts a velocitat 2. Veureu que la massa queda força líquida, no hi aneu afegint farina, ja que en el procés es va quallant la massa. Un cop pastat, poseu-la en un bol untat amb oli i cobriu-ho amb paper film. Deixeu-ho llevar fins que dobli el volum, aproximadament una hora, hora i mitja.



Un cop hagi llevat la massa, estireu-la amb un corró i formeu un rectangle. En el bol de la cooking, amb un braç de barnilles, poseu els ingredients del farcit, la mantega tallada a daus, el sucre morè i la canyella.


Bateu-ho tot fins que quedi una pasta homogènia. Amb una espàtula, repartiu-ho sobre la massa.

 Enrotlleu la massa com si fos un braç a de gitano i amb una mica de llet, enganxeu la part final


 Amb un ganivet molt esmolat, talleu porcions de la mida que volgueu (1-2 cm) i aneu-los col·locant sobre una plata de forn. Deixeu un espai entre els rotllets ja que creixeran una mica més. 


Tapeu-los amb un drap i deixeu-los llevar mitja horeta més. Preescalfeu el forn a 200º i situeu la massa a la posició 2 del forn. Deixeu coure els rotllets fins que estiguin una mica rossos, trigarà uns 10-15 minuts. Quan estiguin cuits, deixeu-los refredar i prepareu el bany. En un bol petit, poseu el sucre llustre i afegiu les cullerades de llet fins que aconseguiu una consistència ni massa espessa ni massa líquida, que us permeti banyar per sobre els rotllets. Deixeu assecar el bany i  ja en podreu gaudir!! Us duraran uns quants dies si els poseu en una llauna, però estant tant bons que no duraran gaire!!

1 comentari:

  1. Bunisimo la canela me encanta.Me ha encantado tu post, tienes cosas muy interesantes, felicidades por tu bloc. Te invito a visitar el mio, esta semana, ¡¡Nos montamos una fiesta!! Pero no cualquier fiesta, una con detalles únicos, y cargadita de buenas ideas, para que vuestros eventos nunca vuelvan a parecer aburridos e insípidos, ¿Te vienes? Único requisito, pasárselo bien. Elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina