dijous, 24 de juliol del 2014

Gelat de xocolata

Després d'uns quants anys de pensar-m'ho, al final em vaig comprar la geladora del Lidl. Ja veig que haurà estat una bona adquisició!! La primera recepta ha estat espectacular i no podia ser una altra que un gelat de xocolata. D'entre moltes de les que vaig trobar vaig triar la del blog Recetas de rechupete, ja que em va semblar molt cremós. Només una recomanació un cop hagi estat unes quantes hores al congelador, deixeu-lo una estona a la nevera per tal que perdi duresa, però no us penseu pas que perdi cremositat.


Ingredients:

300ml de nata 35% grassa
100ml de llet sencera
100ml de llet condensada
3 rovells d'ou grossos
150g de xocolata 70%
1 cullerada d'essència de vainilla
2 cullerades de xocolata en pols

Preparació:

Dotze hores abans de fer el gelat, s'ha de posar el bol de la geladora al congelador, per tal que quan vulguem fer el gelat estigui suficientment fred.
Escalfeu en un cassó la llet, la nata i la llet condensada. Quan estigui calent, enretireu-lo del foc abans no comenci a bullir. 


Fora del foc afegiu els rovells d'ou previament batuts.


Remeneu-ho bé i afegiu la xocolata, l'essència de vainilla i el cacau en pols.


Amb unes barnilles remeneu fins que estigui tot ben desfet.


Deixeu-ho refredar i llavors poseu-ho a la nevera, mínim unes quatre hores.Quan estigui prou refredada la crema de xocolata podeu muntar la geladora. Poseu-hi el bol que teníeu al congelador i endolleu-la. Poseu-la en funcionament i aneu afegint  a poc a poc la crema de xocolata.

Deixeu-la fins que estigui endurida, jo amb aproximadadment 20 minuts el vaig tenir fet.



Passeu el gelat a un envàs i al congelador!!



6 comentaris:

  1. Jo també hi he estat tentada alguna vegada quan la he vist al Lidl, però l'espai... i segur que desprès li trauria molt de profit. La veritat és que la textura es veu espectacular!!! Vaja que donen ganes de clavar-li cullerada :))) Petonets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo feia tres anys que m'ho pensava i al final ha caigut, crec que ha valgut la pena!!

      Elimina
  2. Lastima que no se haya inventado la degustación virtual. Munnnnnnnnn

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si a ver que dia lo inventan y disfrutamos aun mas con la visita a los blogs!!

      Elimina
  3. mmm... quin vici! Jo també la vaig comprar l'any passat i aquest any encara no l'he fet servir... ara mateix la trec de l'armari, a veure si provo aquesta recepta ;)

    ResponElimina