dimarts, 15 de juliol del 2014

Pollastre xinès amb taronja

Una de les meves debilitats és tastar i fer plats nous i quan vaig veure aquesta recepta al blog de la Julia Julia y sus recetas, ja sabia que no trigaria gaire a fer-la. És ideal si us agrada la cuina agredolça, ja que el resultat, és un pollastre dolcet que recorda una mica al típic porc agredolç dels restaurants xinesos. No cal dir que a casa ha tingut molt d'èxit i us diré que és fàcil i ràpid de fer.



Ingredients :

2 pits de pollastre a daus
1 taronja
1/2 llimona
2 cullerades de vinagre
3 cullerades de salsa de soja
Ratlladura d'una taronja
2 cullerades de sucre moré
1/2 culleradeta de gingebre en pols
1 culleradeta d'all sec
1-2 cullerades de farina
Oli d'oliva

Preparació:

Salpebreu el pollastre i empolseu-lo amb una mica de farina. Poseu oli al wok i quan estigui calent, afegiu el pollastre. Deixeu que es cogui bé i en aquest punt, enretireu-lo del foc. 


En el mateix oli, poseu tots els ingredients de la salsa, el suc de taronja i llimona, el vinagre, la salsa de soja, la ratlladura de taronja, el sucre, el gingebre i l'all sec. Deixeu que es redueixi una mica


i llavors afegiu el pollastre. Deixeu coure uns 2 minuts. Si veieu que la salsa us queda massa líquida, podeu afegir una mica de maizena desfeta amb unes cullerades d'aigua. En la recepta original així ho feia però a mi no m'ha calgut, amb la farina que duia el pollastre al principi ja s'espeseeix la salsa. Podeu acompanyar el plat amb arròs.


3 comentaris:

  1. Sembla fàcil de fer, sí! A mi també m'encanta tastar coses noves. I les espècies em perden, així com també els agredolços. Em guardo aquesta deliciosa proposta.

    ResponElimina