divendres, 10 de juny del 2016

Tapa de cargols amb salsa de tomata picant


Nuestro nuevo logo!La cocina typical Spanish ens proposa fer una tapa típica de la nostra zona. Jo he triat els cargols. Recordo de petita com la meva àvia feia aquests cargols i ens posàvem les "botes". Com que els podem fer al gust, només cal controlar la quantitat de picant que afegim per fer-los més o menys picants. #vamosdetapasTS





 Ingredients (4 persones):

 100 cargols bover
1 Kg de tomates madures
Oli d'oliva
Sal, pebre i cirereta

Preparació:

Els cargols abans de cuinar-los, s'han de bullir varies vegades. Cal que els cargols estiguin purgats. Renteu els cargols de manera que quedin ben nets. Poseu una olla amb força aigua al foc amb els cargols a dins. No els poseu amb l'aigua calenta, sinó quedarà el cargol dins la clova i no agafa tant de gust. Quan hagi bullit per primera vegada, enretireu-los i llenceu l'aigua. Torneu a posar aigua al foc amb els cargols i torneu-los a bullir. Cada cop veureu que l'aigua surt més neta. Repetiu el procés 3 vegades. 
Mentre bulliu els cargols, poseu una paella al foc amb oli. Ratlleu la tomata. Quan l'oli estigui calent, afegiu la tomata. Fregiu la tomata. Quan hagi perdut part de l'aigua que té la tomata, afegiu la cirereta i deixeu a foc baix fins que estigui ben cuita.
Saleu la salsa

 i afegiu una mica de pebre negre. Tasteu fins aconseguir el punt de picant desitjat. Barregeu els cargols amb la salsa de tomata i deixeu coure uns minuts així els cargols agafaran el gust de la salsa. Podeu servir els cargols així


 o bé podeu posar just abans de servir els cargols una estona al forn per tal que quedin una mica més torradets.
Trobareu més receptes dels companys de La cocina typical spanish al recopilatori.

13 comentaris:

  1. Ainsssss aquets bichitos pos como que no ;) pero la salllllseta ainssss que bona ;) petonets

    ResponElimina
  2. Pues yo bichitos sí... jajaaa Además son muuuy entretenidos de comer.
    Bsss

    ResponElimina
  3. Cargols poweeeeer!!!!! En mi entorno en Lanzarote no gustaban mucho, pero a fuerza de hacerlos yo ya les gustan a todos, jajaja

    ResponElimina
  4. Pues a mi me encantan!!! una de las tapas que masme gustan , y ya no digo tapa, que cuando las hago nos comemos un buen plato!! felicidades bssss

    ResponElimina
  5. No puedo decirte que están buenisimos porque no puedo con esos bichitos...pero mi marido se los comería todos!! Bs.

    ResponElimina
  6. Siempre me ha gustado mas la salsa que los caracoles jajaja, Besos!

    ResponElimina
  7. Como he dicho a la otra compi, yo no soy de caracoles pero si te parece me quedo con el mojete y una buena barra de pan jejejeje. Un petonet

    ResponElimina
  8. No soy de caracoles, pero tiene buena pinta, besos.

    ResponElimina
  9. Pendientes en mi vida tengo yo los caracoles, aquí en Galicia no son fáciles de encontrar, pero tengo muchas ganas de probarlos

    ResponElimina
  10. No soy de caracoles pero desde luego tiene muy buena pinta, es una delicia. Un besito,
    El baúl de las delicias

    ResponElimina
  11. Pues yo igual, los caracoles me dan un poco de respeto, pero la salsa me la apunto para mojar que es lo mejor. ;)

    ResponElimina
  12. Holaa!! Yo también me uno a las miedicas de los caracoles... y aún no los he probado... pero pintaza tienen... para rebañar el plato. Un beso

    ResponElimina
  13. Ains las recetas de las yayas son mis favoritas. Que rico les salía todo. Esa salsa pide a gritos que la comas. Gracias por participar en mi iniciativa.
    Besos

    ResponElimina