La cocina typical Spanish ens proposa fer una tapa típica de la nostra zona. Jo he triat els cargols. Recordo de petita com la meva àvia feia aquests cargols i ens posàvem les "botes". Com que els podem fer al gust, només cal controlar la quantitat de picant que afegim per fer-los més o menys picants. #vamosdetapasTS
Ingredients (4 persones):
100 cargols bover1 Kg de tomates madures
Oli d'oliva
Sal, pebre i cirereta
Preparació:
Els cargols abans de cuinar-los, s'han de bullir varies vegades. Cal que
els cargols estiguin purgats. Renteu els cargols de manera que quedin
ben nets. Poseu una olla amb força aigua al foc amb els cargols a dins.
No els poseu amb l'aigua calenta, sinó quedarà el cargol dins la clova i
no agafa tant de gust. Quan hagi bullit per primera vegada,
enretireu-los i llenceu l'aigua. Torneu a posar aigua al foc amb els
cargols i torneu-los a bullir. Cada cop veureu que l'aigua surt més
neta. Repetiu el procés 3 vegades.
Mentre bulliu els cargols, poseu una paella al foc amb oli. Ratlleu la tomata. Quan l'oli estigui calent, afegiu la tomata. Fregiu la tomata. Quan hagi perdut part de l'aigua que té la tomata, afegiu la cirereta i deixeu a foc baix fins que estigui ben cuita.
Saleu la salsa
i afegiu una mica de pebre negre. Tasteu fins aconseguir el punt de picant desitjat. Barregeu els cargols amb la salsa de tomata i deixeu coure uns minuts així els cargols agafaran el gust de la salsa. Podeu servir els cargols així
o bé podeu posar just abans de servir els cargols una estona al forn per tal que quedin una mica més torradets.
Trobareu més receptes dels companys de La cocina typical spanish al recopilatori.
Ainsssss aquets bichitos pos como que no ;) pero la salllllseta ainssss que bona ;) petonets
ResponEliminaPues yo bichitos sí... jajaaa Además son muuuy entretenidos de comer.
ResponEliminaBsss
Cargols poweeeeer!!!!! En mi entorno en Lanzarote no gustaban mucho, pero a fuerza de hacerlos yo ya les gustan a todos, jajaja
ResponEliminaPues a mi me encantan!!! una de las tapas que masme gustan , y ya no digo tapa, que cuando las hago nos comemos un buen plato!! felicidades bssss
ResponEliminaNo puedo decirte que están buenisimos porque no puedo con esos bichitos...pero mi marido se los comería todos!! Bs.
ResponEliminaSiempre me ha gustado mas la salsa que los caracoles jajaja, Besos!
ResponEliminaComo he dicho a la otra compi, yo no soy de caracoles pero si te parece me quedo con el mojete y una buena barra de pan jejejeje. Un petonet
ResponEliminaNo soy de caracoles, pero tiene buena pinta, besos.
ResponEliminaPendientes en mi vida tengo yo los caracoles, aquí en Galicia no son fáciles de encontrar, pero tengo muchas ganas de probarlos
ResponEliminaNo soy de caracoles pero desde luego tiene muy buena pinta, es una delicia. Un besito,
ResponEliminaEl baúl de las delicias
Pues yo igual, los caracoles me dan un poco de respeto, pero la salsa me la apunto para mojar que es lo mejor. ;)
ResponEliminaHolaa!! Yo también me uno a las miedicas de los caracoles... y aún no los he probado... pero pintaza tienen... para rebañar el plato. Un beso
ResponEliminaAins las recetas de las yayas son mis favoritas. Que rico les salía todo. Esa salsa pide a gritos que la comas. Gracias por participar en mi iniciativa.
ResponEliminaBesos