dilluns, 4 de juliol del 2016

Bundt cake de xocolata by Martha Stewart

Avui un bundt cake de la Martha Stewart. Fa uns quants mesos vaig comprar el seu llibre Pasteles i la veritat hi ha un munt de propostes delicioses que mica a mica suposo que m'aniré animant a fer. Aquest és un pastís deliciós de xocolata, banyat amb un glassejat també de xocolata. Veureu que la textura és perfecte, us animo a fer-lo... dels millors pastissos de xocolata que he fet fins ara.


Ingredients:

230 g de mantega a temperatura ambient
270 g de farina
75 g de cacau amarg
1 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de sal
120 ml de llet
120 ml de crema agria
300 g de sucre
4 ous
1 culleradeta d'extracte de vainilla

Pel glacejat:

85 g de xocolata negra
120 ml de nata per muntar
30 g de mantega

Preparació:

Preescalfeu el forn a 170°. Utilitzeu un motlle de bundt de 23x11cm, l'haureu d'engreixar, si teniu un esprai millor. 
En un bol gros, tamiseu tots els ingredients secs, la farina, el cacau, el bicarbonat i la sal. 

En un altre bol barregeu la llet i la crema agre. Poseu la mantega i el sucre en el bol de la batedora i poseu les barnilles. Bateu fins que canviï de color i blanquegi. 




Afegiu els ous d'un en un, no incorporeu cap ou fins que no s'hagi integrat l'anterior. Incorporeu la vainilla. Afegiu la meitat de la mescla de farina, remeneu i afegiu la mescla de llets. Remeneu i afegiu la resta de la farina i de llet. Remeneu el just per integrar els ingredients. 


Poseu la massa en el motlle, doneu uns cops per tal que s'assegui la massa i introduïu-lo dins el forn. Poseu-lo a coure en la posició 2 del forn durant uns 55 minuts o fins que veieu que en introduir un escuradents, aquest surt net. Un cop cuit, enretireu-lo del forn i deixeu 10 minuts a què es refredi una mica. Després desemmotlleu el bundt i poseu-lo en la plata de servir.
Per preparar el glacejat, escalfeu la nata fins que bulli, afegiu la xocolata i remeneu fins que es desfaci. Incorporeu la mantega i remeneu. Quan el glacejat tingui la consistència adequada (ni massa líquid ni massa espès) aboqueu-lo sobre el pastís. Deixeu refredar i serviu.


2 comentaris:

  1. Em súperencanta!! una recepta de la Martha Stewart no pot fallar, i què xulo que queda amb aquest motlle, oi? un petó!

    ResponElimina