diumenge, 17 de març de 2019

Tacos de peix arrebossat amb pico de gallo

Solem associar els tacos amb carn però aquesta recepta és una delícia. La massa de l'arrebossat és cruixent, semblant a la del famós fish and chips. Si afegim aquest peix a un taco i a un pico de gallo surt aquest original taco que un cop el tasteu, no trigareu gaire a tornar-lo a fer. 


Ingredients (4 persones):

8 tacos
4 lloms de bacallà o peix blanc
2 tomates
Pebrot verd jalapenyo
1 ceba tendra
Brots d'espinacs
Fulles d'enciam
Per la salsa:
2 cullerades de maionesa
1 cullerada de nata
Sal
Pebre vermell picant o dolç
1 llima
Picant  
Oli d'oliva

Per l'arrebossat:

Farina, aprox 100g
1 ou
Orenga
Sal
Un polsim de llevat en pols
Cervesa

Preparació:

Talleu els lloms de bacallà per la meitat de manera que quedin 8 talls. Poseu-los en un bol. Salpebreu-los i afegiu-hi unes cullerades de pebre vermell i un bon raig d'oli. Remeneu-ho bé i deixeu-ho marinar 1 quart d'hora. 


Mentrestant, prepareu el pico de gallo. Talleu la tomata, la ceba i els pebrots verds a quadradets petits. Afegiu-hi un raig de llima.  
Per la salsa, barregeu la maionesa, la nata i el picant (opcional). 
Emplateu el pico de gallo i en un altre plat poseu-hi l'enciam i els brots d'espinacs.
Un cop marinat el peix podeu preparar l'arrebossat i posar una paella al foc amb oli vegetal.
En un bol poseu la farina, l'ou el llevat i l'orenga. Remeneu i aneu afegint la cervesa. 


Remeneu, heu d'aconseguir una massa no molt líquida, que cobreixi bé els talls de peix. 
Quan l'oli estigui calent, aneu posant a coure el peix arrebossat en la massa que heu fet abans. 


Deixeu-lo coure fins que estigui l'arrebossat ros. No ho coeu a temperatura massa alta, no sigui que us quedi cru el peix. 


Un cop tingueu el peix cuit, ja podreu servir-lo. El millor dels tacos és servir els farciment apart dels tacos i que cadascú es farceixi el seu amb els ingredients que més els hi agradi. Bé, poseu color a la vostra taula i.. bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari