Ingredients (4 persones):
4 guatlles
2 llesques de cansalada
6 llesques de cansalada fumada (bacó)
Unes fulles de sàlvia
1 got de vi blanc
1 got de caldo d'au
1 penjoll de raïm blanc
Oli d'oliva verge, sal i pebre
Farina de blat de moro (si cal)
Preparació:
Comenceu preparant el farcit. Talleu a dauets la cansalada i la sàlvia.
Barregeu-les i farciu amb elles les guatlles.
Salpebreu les guatlles i embolcalleu-les cadascuna amb una llesca de bacó.
Utilitzeu un escuradents per mantenir el bacó fixat. Poseu oli en una cassola. Quan l'oli estigui calent, afegiu-hi les guatlles. Deixeu daurar a foc mitjà les guatlles pels dos costats.
Un cop daurades, afegiu-hi el vi blanc. Deixeu que s'evapori l'alcohol i després afegiu-hi el caldo. Coeu les guatlles a foc mitjà uns 30 minuts.
Passats els 30 minuts, agafeu el penjoll de raïm i guardeu la meitat dels grans. Aixafeu l'altra meitat i afegiu el suc a la cassola. Coeu el conjunt 5 minuts. L'últim minut, afegiu els grans de raïm que havíeu reservat.
Poseu les guatlles en una plata de servir, juntament amb els raïms, si veieu que la salsa té una consistència massa clara, afegiu una mica de farina de blat de moro. Per fer-ho, poseu una mica de salsa en una tassa i desfeu-hi la farina. Un cop ho tingueu sense grumolls, aboqueu-ho a la cassola fins que la salsa tingui la consistència desitjada.
Poseu per sobre les guatlles la salsa i ja les podreu servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada