dissabte, 25 de setembre del 2021

Pastissets de pinya

No hi ha com una pinya caramel·litzada... i si a més està acompanyada d'una bona massa de bescuit, ja tenim un pastisset deliciós. Acompanyat amb una mica de nata o bé gelat, podeu emprar-los per unes postres d'allò més lluïdes. Si no, sempre són benvinguts per esmorzar o berenar. Us ho deixo a la vostra elecció. 



Ingredients (12 pastissets):  

Per la pinya:

50 g de mantega fosa

70 g de sucre morè

Pinya en almívar (3 rodanxes grosses)

Pel bescuit:

150 g de mantega a temperatura ambient

50 g de sucre blanc

50 g de sucre morè

3 ous

150 g de farina

3 ous

1/2 culleradeta de llevat químic

Preparació:

Comenceu preparant els motlles, també ho podeu fer en un motlle gros. Foneu mantega i pinteu molt bé els motlles. Quan els tingueu ben impregnats de mantega, escampeu per sobre i pels voltants el sucre morè, poseu-n'hi abundantment per tal que després es caramel·litzin molt bé els pastissets. 


Ara talleu trossets de pinya i poseu-los al fons dels motlles, sobre el sucre morè que heu escampat. 
Preescalfeu el forn a 180°  i comenceu a preparar el bescuit. Agafeu la mantega a temperatura ambient i barregeu-la amb el sucre morè i el blanc. Ho podeu fer a mà en un bol o bé fer-ho en un robot amb la pala en forma de K/Y. 

Quan veieu que els sucres s'han integrat bé a la mantega, aneu incorporant els ous d'un en un entre un ou i un altre, barregeu fins que s'hagi integrat. Afegiu la farina i el llevat tamisat. Remeneu i quan tingueu una massa homogènia, repartiu la massa sobre els vostres motlles. La quantitat és per 12 motlles tipus cupcake. 

Coeu al forn uns 20 minuts, calor a dalt i a baix. Quan estiguin cuits (assegureu-vos amb un escuradents), enretireu-los del forn i encara en calent, traieu-los dels motlles. 

                                                    

Si us espereu a desemmotllar-los, es refredarà el caramel i us serà molt difícil enretirar-los. Els podeu servir acompanyats d'una mica de nata batuda o de gelat de vainilla. 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada