diumenge, 26 de gener del 2020

Tiramisú

Una de les receptes més conegudes de postres italians, és sense dubte el tiramisú. Cercant per la xarxa hi ha moltes receptes on varia la proporció d'ous i mascarpone. En aquesta recepta hi ha força ous cosa que fa que la mescla quedi molt esponjosa.


 

Ingredients:

250g de formatge Mascarpone
100g de sucre
4 ous
Cafè
Melindros durs
Un raig de licor Amaretto
Cacau pur





Preparació:

Comenceu fent unes tasses de cafè ben fort, entre 250-500 ml. Deixeu-lo refredar. Incorporeu un raig de licor Amaretto. Reserveu-lo.
Separeu els rovells de les clares. Munteu les clares fins que estiguin a punt de neu. Reserveu-les.


Munteu els rovells amb el sucre fins que quedin blanquinoses.



















Afegiu el formatge mascarpone a la barreja de rovells i sucre. Feu-ho amb molta cura, per evitar que perdi volum.





Quan estigui el formatge incorporat, afegiu a poc a poc les clares muntades a punt de neu. Deixeu les barnilles verticals i moveu-les d'amunt avall, a poc a poc per tal que l'aire circuli i doni volum a la mescla.
Ara és el moment de muntar el tiramisú. Ho podeu muntar en un motlle gros o bé en motlles individuals. Poseu al fons del motlle la mescla de mascarpone. Passeu els melindros un per un pel cafè. Deixeu un moment que quedi xop de cafè i aneu situant els melindros un al costat de l'altre sobre la mescla de mascarpone i ous. No poseu tots els melindros dins el cafè, ja que se us poden desfer fàcilment.

Quan tingueu una capa de melindros, poseu una capa a sobre de la mescla de mascarpone. Un cop cobert, situeu una altra capa de melindros i acabeu amb una capa de crema de mascarpone. Doneu uns cops per tal que quedi el tiramisú ben assentat. Agafeu cacau en pols i amb un colador, 


escampeu-ne per sobre fins que quedi tot ben cobert. Deixeu refredar unes hores a la nevera. Quedarà més bon d'un dia per l'altre.



2 comentaris:

  1. Que me apetece, te quedó genial.Muchas gracias y buenas noches.

    ResponElimina
  2. In this fashion my friend Wesley Virgin's biography launches in this shocking and controversial video.

    Wesley was in the army-and soon after leaving-he unveiled hidden, "SELF MIND CONTROL" secrets that the CIA and others used to get everything they want.

    As it turns out, these are the EXACT same methods lots of celebrities (especially those who "became famous out of nowhere") and the greatest business people used to become rich and successful.

    You've heard that you use only 10% of your brain.

    That's really because most of your BRAINPOWER is UNCONSCIOUS.

    Perhaps this conversation has even occurred IN YOUR very own head... as it did in my good friend Wesley Virgin's head 7 years ago, while riding a non-registered, garbage bucket of a car with a suspended driver's license and in his pocket.

    "I'm absolutely fed up with going through life paycheck to paycheck! Why can't I turn myself successful?"

    You've taken part in those types of questions, ain't it right?

    Your success story is waiting to happen. Go and take a leap of faith in YOURSELF.

    WATCH WESLEY SPEAK NOW

    ResponElimina