diumenge, 12 d’abril del 2020

Risotto de carxofes

Un dels plats que ens agrada més a casa és el risotto. El que més faig és el de bolets. L'altre dia vaig comprar unes carxofes molt tendres i vaig pensar que estarien molt bones en un arrós. Així que he preparat aquest risotto, improvisant i el resultat ha estat espectacular, boníssim. Us recomano que el tasteu, només amb carxofes, ha quedat espectacular!

Ingredients (4-5 persones):

500g d'arròs carnaroli o algun de gra rodó
5 carxofes tendres
2 cebes de figueres
100ml de vermut
1,5l de caldo de verdures
40g de mantega
60g de formatge parmesà
Oli d'oliva extra verge i sal

Preparació:

Poseu una cassola al foc amb oli d'oliva. Ratlleu la ceba. Quan l'oli estigui calent, afegiu la ceba i deixeu-la daurar a foc mig. Mentre couen les cebes, prepareu les carxofes. Abans de tallar-les prepareu un bol amb aigua i afegiu-hi unes fulles de julivert o unes rodanxes de llimona. Traieu les fulles més dures i talleu la part de dalt. Aneu deixant les carxofes netes dins l'aigua.
Un cop  tingueu totes les carxofes netes, talleu-les a llesques.


Un cop tingueu la ceba transparent, afegiu les carxofes i deixeu que quedin una mica toves.


Incorporeu l'arròs i deixeu rossejar una mica l'arrós i les carxofes.





Afegiu el vermut i doneu unes voltes fins que perdi d'alcohol. Escalfeu el caldo.


Aneu afegint el caldo a poc a poc, cal posar el caldo just per tal que quedi una mica cobert l'arròs i a mesura que es va quedant sense líquid, es va afegint més caldo.







Coeu l'arrós a foc mig, depenent del tipus d'arròs trigarà entre 15-18 minuts. Quan estigui al punt, aparteu la cassola del foc i incorporeu uns quadradets de mantega i el parmesà ratllat. Remeneu i serviu d'immediat. Un cop emplatat, podeu posar una mica de parmesà ratllat per sobre. Bon profit!


1 comentari:

  1. Quina súper pinta aquest risotto!! jo també el faig normalment de bolets. L'arròs que faig amb carxofes és el de setmana santa, amb bacallà i pèsol a més de les carxofes. Però en format risotto no ho he fet mai!!
    Salut

    ResponElimina