Un dels plats que ens agrada més a casa és el risotto. El que més faig és el de bolets. L'altre dia vaig comprar unes carxofes molt tendres i vaig pensar que estarien molt bones en un arrós. Així que he preparat aquest risotto, improvisant i el resultat ha estat espectacular, boníssim. Us recomano que el tasteu, només amb carxofes, ha quedat espectacular!
Ingredients (4-5 persones):
500g d'arròs carnaroli o algun de gra rodó5 carxofes tendres
2 cebes de figueres
100ml de vermut
1,5l de caldo de verdures
40g de mantega
60g de formatge parmesà
Oli d'oliva extra verge i sal
Preparació:
Poseu una cassola al foc amb oli d'oliva. Ratlleu la ceba. Quan l'oli estigui calent, afegiu la ceba i deixeu-la daurar a foc mig. Mentre couen les cebes, prepareu les carxofes. Abans de tallar-les prepareu un bol amb aigua i afegiu-hi unes fulles de julivert o unes rodanxes de llimona. Traieu les fulles més dures i talleu la part de dalt. Aneu deixant les carxofes netes dins l'aigua.Un cop tingueu totes les carxofes netes, talleu-les a llesques.
Un cop tingueu la ceba transparent, afegiu les carxofes i deixeu que quedin una mica toves.
Incorporeu l'arròs i deixeu rossejar una mica l'arrós i les carxofes.
Afegiu el vermut i doneu unes voltes fins que perdi d'alcohol. Escalfeu el caldo.
Aneu afegint el caldo a poc a poc, cal posar el caldo just per tal que quedi una mica cobert l'arròs i a mesura que es va quedant sense líquid, es va afegint més caldo.
Coeu l'arrós a foc mig, depenent del tipus d'arròs trigarà entre 15-18 minuts. Quan estigui al punt, aparteu la cassola del foc i incorporeu uns quadradets de mantega i el parmesà ratllat. Remeneu i serviu d'immediat. Un cop emplatat, podeu posar una mica de parmesà ratllat per sobre. Bon profit!
Quina súper pinta aquest risotto!! jo també el faig normalment de bolets. L'arròs que faig amb carxofes és el de setmana santa, amb bacallà i pèsol a més de les carxofes. Però en format risotto no ho he fet mai!!
ResponEliminaSalut