dissabte, 15 de maig de 2021

Carxofes farcides

 La meva sogra cada any per Nadal fa aquestes carxofes. Són boníssimes, la carxofa queda tendra i la carn molt gustosa. Avui, ha vingut a dinar a casa i les hem preparat plegades. Ara estem en plena temporada de carxofes, aprofiteu-les!! 


Ingredients (4 persones):

8 carxofes

7 ous

500-600 g de carn picada de porc i vedella

3 cebes

3 tomates

Sal i pebre

Oli d'oliva extra verge

Preparació: 

Primer de tot, cal preparar les carxofes. Talleu els troncs i traieu la part externa. Traieu de les carxofes les fulles més dures i quan arribeu a les fulles tendres, retalleu la part de dalt, més dura. Aneu-les pelant i guardant totes. Si no voleu que es quedin fosques, les podeu posar en un bol amb aigua i unes fulles de julivert. 

Prepareu la carn per farcir. Poseu un bol amb els ous, i afegiu-hi sal i pebre al vostre gust. Incorporeu la carn picada i remeneu. 

Aneu farcint amb aquest preparat l'interior de les carxofes, fent lloc amb les mans, si fossin una mica velles (no ha estat el cas d'avui), traieu els pèls que tenen interns. 

Agafeu una cassola i talleu les cebes a llesques, situeu-les omplint tot el fons de la cassola, feu el mateix amb les tomates, també tallades a llesques, poseu-les sobre les cebes. 


Situeu a sobre les carxofes farcides i els troncs. Poseu un bon raig d'oli, una mica de sal i aigua, la suficient perquè quedin les carxofes una tercera part cobertes per aigua. 

Pugeu el foc i deixeu que bulli, amb la tapa posada una mitja hora o fins que veieu que estan cuites (punxeu-les amb un ganivet punxegut). Si un cop cuites, veieu que queda encara aigua, bulliu uns minuts més a foc alt fins que s'evapori. Vigileu no se us enganxin al fons de la cassola. Aneu-les movent mentre es couen. Serviu-les acompanyades de la ceba i la tomata i veureu que bons i tendres els troncs. Gaudiu-ne!!!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada