dijous, 26 d’agost del 2021

CUPCAKE RED VELVET

Aquest cap de setmana vam anar a esmorzar a una fleca i quan vaig veure que tenien cupcakes, no m'hi vaig poder resistir. Vaig gaudir d'un red velvet i que passa, que em va  fer venir ganes de fer-ne a casa. La veritat és que són un vici, evidentment no són els dolços més saludables però de tant en tant... un capritxet. Feu-los, que estan boníssims, la massa queda molt esponjosa i humida i per sobre, la crema de formatge i mantega, és la guinda. 


Ingredients:

Pels bescuits:

60 ml d’oli d’oliva suau o de gira-sol
160 g de sucre
1 ou
1 cullerada de cacau
1/2 culleradeta de colorant en pasta vermell (Sugarflair Extra Red o Wilton)
1,5 culleradeta d’extracte de vainilla
125 ml de llet
1 culleradeta de suc de llimona
150 g de farina
1/2 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de vinagre blanc

Per la crema de formatge:

125 g de mantega a temperatura ambient 
300 g de sucre llustre 
200 g de crema de formatge

Preparació:

Primer de tot prepareu el butermilk, poseu en un bol la llet i afegiu-hi la llimona, deixeu reaccionar 10-15 minuts, fins que es formin grumolls. Preescalfeu el forn a 180°. En un bol, barregeu l’oli amb el sucre i afegiu l’ou.




Bateu. Afegiu la farina i el cacau, ben tamisat.


Afegiu la llet amb la llimona (buttermilk),



la vainilla i el colorant en pasta i remeneu. El colorant que utilitzeu és important, ha de ser en pasta i empreu un dels que us he comentat, per evitar que la massa agafi un to marronós.




Finalment en un bol, poseu el bicarbonat i afegiu-hi el vinagre, reaccionarà ràpidament, el podeu incorporar a la massa




i integrar-ho tot amb unes barnilles. Agafeu uns motlles de cupcakes i afegiu-hi ⅔ de massa. Si utilitzeu un dosificador de gelats, de 50 mm quedarà perfectament repartit.


Introduïu els cupcakes dins el forn i coeu-los uns 20 minuts o fins que veieu en introduir un escuradents, aquest surt net. Deixeu-los refredar.



Mentrestant feu la crema de mantega i formatge.





Necessitareu una batedora amb barnilles. Poseu en el bol la mantega pomada i el sucre llustre. Bateu uns minuts fins que s'hagi integrat bé el sucre amb la mantega, en aquest punt, afegiu la crema de formatge



i aneu batent a velocitat alta. Heu de batre la mescla fins que la crema quedi consistent i de color blanquinós. Poseu la crema en una mànega pastissera amb un broquet rissat.

Quan els cupcakes estiguin freds, decoreu amb la crema de mantega. Podeu ratllar amb un colador un dels cupcakes sobre els altres, fent una mena d'engrunes.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada