Ja tinc en el blog altres receptes de Sara, avui us porto una recepta on la crema de mantega agafa protagonisme i realment si podeu treballar una mica més la mantega i fer l'almívar que l'acompanya, la diferencia és extraordinària.
Ingredients (motlle de 22 cm):
1 bescuit genovès (recepta aquí)
Melmelada d'albercoc
200 g d'ametlles laminades
Per la crema de mantega francesa:
200 g de sucre
50 g d'aigua
4 rovells d'ou
250 g de mantega a temperatura ambient (pomada)
Almívar:
100 ml d'aigua
100 g de sucre
Un raig de licor (opcional)
Preparació:
Prepareu el bescuit seguint la recepta tradicional de bescuit genovesa. Un cop cuit, espereu que es refredi per poder-lo farcir. Un cop fred, talleu-lo de manera que us quedin tres pisos.
Làmines d'ametlla:
Poseu les làmines d'ametlla en una plata de forn, esteneu-les bé i introduïu-les al forn calent, preescalfat a 160°. Deixeu que es daurin una mica (uns 10 minuts), vigileu i traieu-les del forn quan comencin a agafar color, ja que un cop tretes del forn segueixen coent. Podeu aprofitar el forn quan coeu el bescuit genovès. Un cop daurades, deixeu-les refredar.
Per la crema de mantega:
Poseu els rovells en una batedora de barnilles. Poseu en un cassó el sucre i l'aigua. Deixeu-ho bullir uns minuts fins arribi a una temperatura de 117 °C. Comenceu a batre els rovells i afegiu en forma de raig molt fi l'almívar.
Quan l'hàgiu incorporat tot, seguiu batent, veureu que a poc a poc els rovells van emblanquint i la crema va augmentant de volum. Aneu batent fins que s'hagi refredat la mescla.
Muntatge del pastís:
El bescuit genovès queda molt esponjós, si se us ha secat o voleu que quedi més tendre podeu mullar les bases amb una mica d'almívar tant per tant (igual quantitat d'aigua que de sucre). Si teníeu la crema de mantega a la nevera, deixeu-la una estona fora la nevera, així us serà més fàcil escampar-la i decorar el pastís. Desmunteu els pisos del pastís i al primer pis, escampeu la melmelada d'albercoc. Poseu a sobre el segon pis de bescuit i repartiu una bona capa de crema de mantega. Cobriu amb el tercer pis de bescuit. Repartiu més crema de mantega per tot el pastís, per dalt i pels costats, intentant igualar la superfície. Repartiu per sobre el pastís i pels laterals les ametlles. Si us ha sobrat una mica de crema de mantega podeu decorar amb unes roses per sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada